• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelhouder Loetsenko houdt Kristoff af in Oman, Naesen 5e

  Aleksej Loetsenko

  Aleksej Loetsenko blijft het peloton voor.

  Loetsenko trok ten aanval in de finale.

  De Kazach trok ten aanval in de finale.

  0 / 0

  Aleksej Loetsenko (Astana) heeft al weer vroeg de goede benen te pakken. De Kazachse kampioen bleef in de 2e rit van de Ronde van Oman uit de klauwen van het uitgedunde peloton. Oliver Naesen was de 1e Belg, op de 5e plaats.

  De Belgen kleurden de etappe in Oman. Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) stortte zich in de vlucht van de dag, samen met Jerome Baugnies (Wanty-Gobert) en Lionel Taminaux (Wallonie-Bruxelles). De Bask Bagues leerde onderweg dat Belgen bijzonder hard kunnen rijden met een tweewieler.

   

  Eeuwige aanvaller Van Hecke ranselde de kopgroep bergop tot 2 keer toe uit elkaar. Onder het commando van de CCC-ploeg van Greg Van Avermaet, vorig jaar 2e in deze rit, strandde Van Heckes avontuur op 16 kilometer van de finish.

   

  In de heuvelachtige finale muisde Aleksej Loetsenko ervanonder. Het peloton zag de eindwinnaar van vorig jaar niet meer terug. Van Avermaet probeerde met nog wat renners te counteren, maar vergeefs. Kristoff won 3 seconden na Loetsenko de sprint van het uitgedunde pak, maar blijft leider. Met Oliver Naesen en Benjamin Declercq prijken er 2 Belgen in de top 10 van de daguitslag.

  Naesen op 5: "Goeie test"

  Naesen was tevreden met zijn koers: "2 jaar geleden was ik op deze finish niet mee met de bste jongens. Nu wel, dus dit is een geslaagde test."

   

  In 2018 reed de Belgische kopman van AG2R niet mee in Oman. "Tegen Loetsenko viel weinig te beginnen. Hij was gewoon te sterk. Toen hij aanzette op het slotklimmetje kon ik niet reageren. Ik wat ook wat ingesloten, maar bewust. Ik wilde me beschermen tegen de wind bergop."

   

  "Er reed nog een groepje weg, maar die pakten we nog terug. Ik onthoud het goede van deze rit. 2 jaar geleden ontploften mijn benen al aan de voet van de klim, nu voelde ik me goed bergop. Dat is een fijne vaststelling. Daarvoor kwam ik naar hier."

   

  Maandag wacht een nieuwe kans: "Ik ga het zeker proberen, maar dat is nog andere koek. Die aankomst is nog lastiger en ligt bovenop een helling."

  Van Avermaet teleurgesteld: "Dit was mijn beste kans in deze ronde"

  Greg Van Avermaet kwam niet in het stuk voor. "Ik ben wel teleurgesteld. Dit was mijn beste kans in deze ronde." Van Avermaet probeerde in de slotkilometers nog naar Loetsenko te springen. "Maar er waren niet genoeg sterke renners mee om dat gaatje dicht te rijden. We werden gegrepen aan de rotonde op een kleine kilometer van het einde."

   

  "Ik reed al mijn finale voor de sprint, maar het mocht niet baten. Loetsenko was ook sterk. Morgen is er een nieuwe kans, maar dan zie ik mezelf niet als de grote favoriet. Andere jongens, zoals Loetsenko, zijn dat wel op een aankomst die iets zwaarder is. Maar ik zal wel proberen, ik voelde me goed vandaag en ik ben blij met mijn conditie en met de ploeg. De jongens werkten hard, dan is het jammer dat ik ze niet kan belonen."

  Uitslag rit 2

  1. Aleksej Loetsenko (Kaz) 156,5 km in 4u07'19"
  2. Alexander Kristoff (Noo) op 3"
  3. Ryan Gibbons (ZAf)  
  4. Iuri Filosi (Ita)  
  5. Oliver Naesen   
  6. Sonny Colbrelli (Ita)  
  7. Enrico Battaglin (Ita)  
  8. Benjamin Declercq   
  9. Clément Venturini (Fra)  
  10. Magnus Cort (Den)  
  13. Thomas Degand  
  15. Greg Van Avermaet  
  18. Eliot Lietaer  
  24. Steff Cras  

  Stand na rit 2

  1. Alexander Kristoff (Noo) in 7u01'56"
  2. Aleksej Loetsenko (Kaz) op 3"
  3. Ryan Gibbons (ZAf) 12"
  4. Clément Venturini (Fra) 16"
  5. Iuri Filosi (Ita) z.t.
  6. Magnus Cort (Den)  
  7. Greg Van Avermaet  
  8. Sven Erik Bystrøm (Noo)
   
  9. Elie Gesbert (Fra)  
  10. Rui Costa (Por)  

  3 Belgen kleurden de etappe

  Van Hecke probeerde het solo

  Loetsenko en zijn team Astana vieren feest