• home
 • video
 • pas verschenen

  De kop is eraf voor Degenkolb, Izagirre eindwinnaar dankzij de honderdsten

  John Degenkolb

  John Degenkolb kan het nog, dat bewees hij in het zuiden van Frankrijk.

  Een week na zijn broer Jon in Valencia heeft Gorka Izagirre ook zijn eerste rittenkoers van het seizoen winnend afgesloten. De organisatie van de Ronde van de Provence moest uiteindelijk wel naar de honderdsten van de tijdrit kijken om hem van Simon Clarke te kunnen onderscheiden.

  De finale in Aix-en-Provence

  De wielergoden lachen Astana toe

  De eerste 3 ritten, inclusief een tijdrit, hadden voor niet al te veel afscheiding kunnen zorgen in de Provence. De bonificaties zouden in de slotrit naar Aix-en-Provence dan ook een cruciale rol spelen. Zo sloop de Australiër Simon Clarke een eerste keer dichterbij leider Gorka Izagirre.

   

  Ook de Ier Eddie Dunbar stak in de finale Izagirre nog naar de kroon, met een uitval samen met David Gaudu. Dunbar reed virtueel in de leiderstrui, maar Trek bracht op iets minder dan een kilometer alles toch weer samen.

   

  De trui leek gered voor Izagirre, maar Degenkolb won met Clarke in zijn zog, goed voor zijn eerste zege van het seizoen. Door een nieuwe klad bonificaties kwam Clarke naast Izagirre op de eerste plaats. De honderdsten van de openingstijdrit werden er bijgehaald en die spraken in het voordeel van Gorka Izagirre.

   

  Zo is het een vruchtbaar seizoensbegin voor de broers Izagirre. Jon schreef vorige week de Ronde van Valencia op zijn naam, nu doet zijn broer Gorka hetzelfde in de Provence. Ook Astana heeft de wind in de zeilen, want gisteren was Luis Leon Sanchez ook al triomfator in de Ronde van Murcia en vandaag greep Aleksej Loetsenko de macht in de Ronde van Oman.

  Uitslag slotrit

  1. John Degenkolb (Dui) 173 km in 3u52'11"
  2. Simon Clarke (Aus)  
  3. Anthony Maldonado (Fra) allen
  4. Tony Gallopin (Fra)  
  5. Damien Touze (Fra) zelfde
  6. Yves Lampaert  
  7. Benjamin Thomas (Fra) tijd
  8. Philippe Gilbert  
  9. Warren Barguil (Fra)  
  10. Hugo Hofstetter (Fra)  

  Eindstand Ronde van de Provence

  1. Gorka Izagirre (Spa) 13u18'06"
  2. Simon Clarke (Aus) op 0"
  3. Tony Gallopin (Fra) 1"
  4. Thibaut Pinot (Fra) 2"
  5. Rudy Molard (Fra) 10"
  6. David Gaudu (Fra) 15"
  7. Eddie Dunbar (Ier) 15"
  8. Eduard Prades (Spa) 21"
  9. Jimmy Janssens 26"
  10. Philippe Gilbert 29"