• home
 • video
 • pas verschenen

  Quintana wordt van fiets getrokken maar wint toch slotrit, Lopez eindwinnaar

  Nairo Quintana

  Nairo Quintana is er vroeg bij dit jaar.

  De Colombianen hebben in de afsluitende bergrit in de Ronde van Colombia de buitenlandse concurrentie helemaal zoek gereden. Leider Julian Alaphilippe moest op de slotklim snel lossen, Nairo Quintana ging aan de finish 8 (!) landgenoten vooraf na een controversiële finale.

  Julian Alaphilippe begon net als in de Ronde van San Juan als leider aan de cruciale bergrit, maar ook in Colombia kon de Fransman het kleinood niet met succes verdedigen. De overmacht van de Colombianen op de Alto de Palmas was gewoonweg te groot.

   

  4 renners gingen de finale in: titelverdediger Egan Bernal offerde zich op voor ploegmaat Ivan Sosa, Miguel Angel Lopez en Nairo Quintana volgden in hun zog. Maar toen eiste een fanatieke Colombiaanse fan een hoofdrol op. De leiders werden omstuwd door tifosi, maar eentje ging aan het wankelen en nam in zijn val Quintana en Sosa mee.

   

  Bernal hield zich in om Sosa op te pikken en rolde zo de rode loper uit voor Lopez. Die leek op weg naar rit- en eindwinst, maar vanuit de achtergrond ging Quintana nog op en over hem. Lopez hield Sosa wel af in de strijd om de eindzege.

  Struikelende fan brengt Quintana en Sosa ten val

  Uitslag slotrit

  1. Nairo Quintana (Col) 174 km in 3u57'19"
  2. Ivan Sosa (Col) op 8"
  3. Miguel Angel Lopez (Col) z.t.
  4. Egan Bernal (Col) 16"
  5. Rigoberto Uran (Col) 1'01"
  6. Daniel Martinez (Col) z.t.
  7. Jhojan Garcia (Col) 1'27"
  8. Didier Chaparro (Col) 1'32"
  9. Sergio Henao (Col) 1'36"
  10. Jhonatan Narvaez (Ecu) 1'40"

  Eindstand Ronde van Colombia

  1. Miguel Angel Lopez (Col) 18u38'32"
  2. Ivan Sosa (Col) op 4"
  3. Daniel Martinez (Col) 42"
  4. Egan Bernal (Col) 54"
  5. Nairo Quintana (Col) 1'04"
  6. Rigoberto Uran (Col) 1'31"
  7. Julian Alaphilippe (Fra) 1'33"
  8. Sergio Henao (Col) 2'41"
  9. Richard Carapaz (Ecu) 2'46"
  10. Rodrigo Contreras (Col) 2'47"