• home
 • video
 • pas verschenen

  Ngabu verlengt zijn Europese titel bij de cruisergewichten

  Ngabu won op punten tegen de Deen Micky Nielsen.

  Op het boksgala in Roeselare heeft Yves Ngabu de toeschouwers waar voor hun geld gegeven. Tegen de Deen Micky Nielsen verdedigde hij zijn Europese titel bij de cruisergewichten met succes. 

  Yves Ngabu (30) moest er hard voor knokken in Schiervelde en versloeg de Deen Micky Nielsen uiteindelijk verdiend op punten. De kamprechters waren unaniem: 117-111, 117-112 en 117-112.

   

  Zo behoudt Ngabu de Europese titel bij de cruisergewichten, die hij in juni 2017 voor het eerst veroverde. Vorig jaar verdedigde hij die titel al eens succesvol.

   

  Ngabu, die de voorbije maanden in Sheffield trainde bij Dominic Ingle, is nu al 20 profkampen ongeslagen. 14 keer won hij met knock-out. 

  Derieuw klopt boksster die Katie Taylor al op de knieën kreeg

  Ook Oshin Derieuw, opgegroeid in dezelfde straat als Ngabu in Roeselare, zorgde gisteren voor een hoogtepunt. De wereldkampioene superlichtgewichten bij de World Boxing Federation klopte de Turkse Gülsüm Tatar.

   

  Die Tatar versloeg in het verleden al olympisch kampioene Katie Taylor. De boksster tegen wie Delfine Persoon zo graag wil kampen.

  Derieuw won op punten