• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Winnaar slamdunkwedstrijd vliegt over Shaquille O'Neal heen

  In de Amerikaanse profcompetitie NBA hebben de beste basketbalspelers ter wereld vannacht hun kunsten vertoond tijdens All Star Saturday. Hamidou Diallo (Oklahoma) won de slamdunkwedstrijd, Joe Harris (Brooklyn) klopte Stephen Curry (Golden State) in een rondje driepunters.

  Dunkwedstrijd: Diallo Superman

  De slamdunkwedstrijd staat altijd garant voor spektakel. Dit jaar verbaasde Hamidou Diallo het Amerikaanse basketbalpubliek. De 20-jarige speler van Oklahoma City sprong zelfs over NBA-legende Shaquille O'Neal (2,16 meter) heen. Toen hij aan de ring hing, toonde Diallo zijn T-shirt van Superman.

  Hamidou Diallo en Shaquille O'Neal

  Hamidou Diallo vliegt over Shaquille O'Neal naar de ring.

  Driepunters: net niet voor Curry

  In het wedstrijdje driepunters gooien heeft Stephen Curry zijn meerdere moeten erkennen in Joe Harris. De speler van de Brooklyn Nets was goed voor 26 op 34 in de finale, Curry strandde op 24. Buddy Hield (Sacramento) werd 3e met 19 punten.

  Stephen Curry

  Stephen Curry.

  Vannacht is er nog de jaarlijkse sterrenwedstrijd.