• home
 • video
 • pas verschenen

  Halep neemt na 1 week al afscheid van ex-coach Goffin: "Er is geen chemie"

  Thierry Van Cleemput

  Thierry Van Cleemput was jarenlang de coach van David Goffin.

  De samenwerking tussen Simona Halep en de Belgische tenniscoach Thierry Van Cleemput heeft welgeteld 1 week geduurd. "We hebben het een week geprobeerd, maar nu blijkt dat we geen goeie match zijn", zegt Halep.

  Simona Halep en Thierry Van Cleemput sloegen in Doha voor het eerst officieel de handen in elkaar. De Roemeense ex-nummer 1 van de wereld haalde er de finale, maar verloor daarin tegen Elise Mertens.

   

  Nadien liet Halep weten dat ze de samenwerking met Van Cleemput, die tot en met de Australian Open de coach was van David Goffin, al stopzet. "We hebben het een week geprobeerd en het is al voorbij", laat ze weten. "We zijn geen goeie match. Hij is een zeer vriendelijk persoon en we zijn vrienden, maar op het terrein is er geen chemie."

   

  Halep gaat niet meteen op zoek naar een nieuwe coach. "Ik heb mijn team rondom mij en mijn sparring partner. Ik voel mij daar goed bij. Ik weet dat ik dat in het begin van het jaar ook al gezegd had, maar dan veranderde ik toch plots van gedachten. Nu heb ik weer het gevoel dat ik mijn vrijheid nodig heb."