VIDEO: Wanneer je je eerste race gaat winnen, maar dan stilvalt

  Lucas di Grassi snelt Pascal Wehrlein nog net voorbij aan de finish.

  Ook de vierde race in het Formule E-kampioenschap heeft spektakel opgeleverd. Het begon allemaal met een crash van Nelson Piquet jr. en het eindigde met een lege batterij voor Pascal Wehrlein. Lucas di Grassi was de lachende derde in Mexico, Stoffel Vandoorne finishte achteraan.

  Piquet jr. vliegt de lucht in

  De e-prix in Mexico-Stad lag al na enkele minuten stil. De marshals hadden de handen vol om de brokstukken van de Jaguar van Nelson Piquet jr. op te ruimen. De Braziliaan had zichzelf de lucht in gekatapulteerd na een duel met titelverdediger Jean-Eric Vergne (DS Techeetah).

  Wehrlein strandt in het zicht van de finish

  Na een onderbreking van een halfuur kon de race weer beginnen. De Duitser Pascal Wehrlein (Mahindra) leek op weg naar de zege, maar hij verbruikte net iets te veel energie om zijn poleposition te verdedigen. Balen als een stekker, want in de laatste meters viel de debutant stil.

  Zo kon de ervaren Lucas di Grassi zijn Audi nog net voorbij Pascal Wehrlein duwen. "Ongelooflijk, dit moet mijn beste race in de Formule E zijn", reageerde de Braziliaan. "Wehrlein verdedigde erg sterk, maar dat kostte hem ook veel energie. In de laatste bocht zag ik hem vertragen. Hij probeerde de deur dicht te gooien, maar ik kon nog net een gaatje vinden."

   

  In de uitslag vloog Wehrlein nog van 2 naar 6, omdat hij een bocht had afgesneden in de laatste ronde.

  Lucas di Grassi viert zijn overwinning in bloot bovenlijf.

  Vandoorne 18e, D'Ambrosio blijft leider

  Voor Stoffel Vandoorne was het een race om snel te vergeten. Zijn team HWA Racelab moet duidelijk nog leergeld betalen in het elektrische racekampioenschap. Vandoorne finishte in Mexico als 18e, op 43 seconden van Di Grassi, zijn ploegmaat Gary Paffett werd 16e.

   

  Jérôme D'Ambrosio (Mahindra) presteerde wel sterk. De Belg, die aan zijn 5e seizoen Formule E toe is, rukte in 45 minuten op van de 18e naar de 4e plaats. Die prestatie levert hem opnieuw de eerste plaats in de tussenstand op. D'Ambrosio heeft nu 7 punten voor op de Portugees Da Costa, de Engelsman Sam Bird is op 8 punten derde.

  VIDEO: De hoogtepunten van de e-prix in Mexico

  Over 3 weken vormt de haven van Hongkong het decor voor de 5e race in het Formule E-kampioenschap.