• home
 • video
 • pas verschenen

  Primeur in de Serie A: Geen ballenjongens, maar ballenmeisjes bij Napoli

  De ballenmeisjes poseren trots voor de match

  Voor het eerst in de geschiedenis van de Serie A stonden er tijdens Napoli-Torino geen ballenjongens langs de zijlijn. Er werden voor de match alleen meisjes gekozen. 

  Traditioneel staan er bij voetbalmatchen hoofdzakelijk jongens langs de zijlijn om ballen te rapen, maar in Italië zijn ze dit weekend voor het eerst bewust van dat patroon afgeweken. Napoli selecteerde voor de thuiswedstrijd tegen Torino geen ballenjongens, maar wel ballenmeisjes.

   

  Het is de eerste keer dat dit gebeurt in de Serie A. Eerder dit seizoen was er in de derde klasse wel al een gelijkaardig experiment.

  Napoli laat opnieuw punten liggen en moet titel vergeten

  De match zelf werd overigens geen hoogvlieger voor de ploeg van Dries Mertens. De Rode Duivel begon op de bank en mocht pas 20 minuten voor tijd zijn trainingsvest uittrekken. Toen stond de brilscore nog altijd op het bord ondanks heel wat kansen voor de thuisploeg. Ook na 90 minuten stond het nog 0-0 en zo ziet Napoli de titeldroom helemaal verdwijnen. Juventus heeft nu een voorsprong van 13 punten.