• home
 • video
 • pas verschenen

  "Delferière en Vertenten weer een kans geven als ze onschuldig worden bevonden"

  Hannes Van der Bruggen.

  KVK en aanvoerder Van der Bruggen (rechts) belagen de ref.

  De late nederlaag van Kortrijk tegen Charleroi lag zwaar op de maag van Hannes Van der Bruggen. De KVK-aanvoerder nam de arbitrage op de korrel en brak in één adem ook een lans voor Sébastien Delferière en Bart Vertenten, die in het fraudedossier in opspraak kwamen. Daags nadien nuanceerde hij zijn uitspraken wel bij Sporza op Radio 1.

  "Ik vond de leiding discutabel, alweer"

  Jérémy Perbet knalde in de 94e minuut wellicht het laatste sprankeltje hoop op PO I van KVK aan diggelen, maar bij de thuisploeg was vooral scheidsrechter Nathan Verboomen de gebeten hond na de 1-2-nederlaag. 

   

  "Ik vond de leiding heel discutabel. Alweer", wond Hannes Van der Bruggen er bij Sporza geen doekjes om. "De ref heeft precies altijd in onze wedstrijden eens een mindere dag. Ofwel ligt het aan mij, hé. Dat kan ook."

   

  KVK ging tijdens de wedstrijd erg vaak in de clinch met de wedstrijdleiding. "Ik vind dat het niveau van de scheidsrechters gewoon aan het dalen is", ging Van der Bruggen door.

   

  "Onze nummers 1 en 2 zijn eigenlijk weggestuurd voor iets wat nog niet bewezen is dat ze gedaan hebben. Ik weet dat het ethisch heel moeilijk is, maar Sébastien Delferière en Bart Vertenten waren voor mij de betere scheidsrechters in eerste klasse."

   

  "Als ze onschuldig worden bevonden, dan vind ik dat we hen ook een kans moeten geven om terug te komen, want zij trekken het niveau naar boven. Dat dat straffe woorden zijn? Ik vind dat, zolang er niets bewezen is. Het zijn de beste twee scheidsrechters."

   

  "Zolang zij niet veroordeeld zijn of niet duidelijk gesteld is dat ze verkeerde dingen hebben gedaan... Ik weet dat het moeilijk is met supporters, maar het zijn de twee bekwaamste scheidsrechters in eerste klasse. Dan vind ik dat we hen een kans moeten geven."

  Onze nummers 1 en 2 zijn eigenlijk weggestuurd voor iets wat nog niet bewezen is. Ik weet dat het ethisch heel moeilijk is, maar Delferière en Vertenten waren voor mij de betere scheidsrechters in 1e klasse.

  Hannes Van der Bruggen (aanvoerder KV Kortrijk)

  "Er is veel potentieel, maar ik denk dat we beter kunnen"

  Persoonlijk zou Van der Bruggen er geen probleem mee hebben om Vertenten of Delferière weer te aanvaarden na een eventuele vrijpleiting. "Ik zou dat als speler absoluut aanvaarden. Ik heb daarbij de steun van enkele andere spelers gevonden. Sommige ploegmaats vonden het oké wat ik zei."

   

  "Het jammere aan heel dit verhaal is dat hun proces eigenlijk al gemaakt is voordat ze zichzelf konden verdedigen. Iedereen had er een mening over en iedereen heeft er zijn zegje over gedaan. Daardoor wordt het moeilijk om die mensen objectief te beoordelen."

   

  "Als speler praat je wel eens met scheidsrechters. En sommige jongens kunnen dat bijna niet geloven. Maar dat is niet aan mij en is mijn job niet. Maar ik zeg wel dat Delferière en Vertenten gerespecteerde scheidsrechters waren onder de voetballers. Dat gevoel heb ik."

   

  "Dat is gewoon mijn mening. En mensen hoeven daar niet akkoord mee te gaan. Ik snap dat er veel commotie rond is, omdat het een gevoelig thema is. Maar gisteren heb ik mijn hart op de tong gehad."

   

  "Ik ben eigenlijk de eerste die altijd probeert respectvol te zijn naar de scheidsrechters toe. Het klopt dat nu andere scheidsrechters kunnen opstaan, ik hoop dat zij beter worden. Misschien moet er eens nagedacht worden om ze te laten begeleiden door echte topscheidsrechters."

   

  "Ik ben ervan overtuigd dat er heel veel potentieel is, maar het is voorlopig niet genoeg. We zijn op de goeie weg, maar ik denk dat we beter kunnen."

  Ik ben ervan overtuigd dat er heel veel potentieel is bij de scheidsrechters, maar het is voorlopig niet genoeg. We zijn op de goeie weg, maar ik denk dat we beter kunnen.

  Hannes van der Bruggen