• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Een trofee vind ik mooier dan halve finale Australian Open"

  Elise Mertens

  Elise Mertens kust de trofee in Qatar.

  Elise Mertens heeft na een matig seizoensbegin deze week stevig uitgehaald in Doha. Ze legde er 3 top 10-speelsters over de knie en pakte de eindzege. "Ik had het niet verwacht", vertelde ze. "Dit is een belangrijk moment voor mij."

  "Drie top 10-speelsters geklopt in een week"

  De Fed Cup werd een grote ontgoocheling voor ons land en dus ook voor Elise Mertens, maar in een week tijd ging ze van de hel naar de hemel met een 5e WTA-titel. "Ik had het niet verwacht. Ik had al twee keer verloren tegen Halep", blikt ze terug op de partij.

   

  "Ik stond een set en een break achter. Het liep echt niet zoals ik het wou. Ik maakte veel fouten. Toch ben ik erin blijven geloven. Ik ben positief gebleven, dat is belangrijk. Dat heeft mijn coach me ook gezegd toen hij het terrein opkwam. Hij zei me dat ik het verdiende om in de finale te staan en dat ik goed gespeeld had deze week."

   

  "Ik voelde me echt goed deze week. Ik had vorige week goed getraind bij het Fed Cup-team en dat zag je deze week al. Ik heb ook echt vooruitgang geboekt tijdens de week. Elke match was beter. Ik heb hier drie top 10-speelsters geklopt in dezelfde week."

  "De top 10? Neen, daar denk ik nog niet aan"

  Denkt Elise Mertens nu zelf aan de top 10? "Neen", antwoordt ze. "Ik moet gewoon in mezelf geloven en mezelf blijven verbeteren en dan zien we wel. Ik kijk naar het proces." 


  Plaatst Mertens deze toernooizege op dezelfde hoogte als de halve finales op de Australian Open vorig jaar? "Die halve finale was ook een ongelooflijke prestatie, maar nu heb ik een trofee om vast te houden. Een toernooizege is altijd een groot pluspunt. Ik ben hier heel gelukkig mee."

   

  "Dit is een belangrijk moment voor mij. Ik denk dat het nog net iets mooier is dan de Australian Open."

   

  David Taylor, de coach van Mertens, was uiteraard erg opgetogen met de zege van de Belgische nummer 1. "Dit is een enorme stap vooruit", liet de Australiër na afloop optekenen. "Haar seizoensbegin was oké, niet slecht. Zelfs al stond ze eerder in de top 15, toch heeft Elise de moeite gedaan haar programma te wijzigen naar dat van een topspeelster."

   

  "Ze probeert punten te verzamelen in de grote toernooien. Ze is één van de hardste werksters die ik al gecoacht heb. Als je zo hard werkt en je talent hebt, dan is alles mogelijk. Er is een plaats voor haar in de top van het vrouwentennis."

  Elise is één van de hardste werksters die ik al gecoacht heb. Er is een plaats voor haar in de top van het vrouwentennis.

  coach David Taylor

  Halep: "Mertens was sterker en frisser"

  Simona Halep liet een mooie kans liggen. De voormalige nummer 1 van de wereld leidde met 6-3 en 2-0 in de finale, maar Elise Mertens haalde het uiteindelijk met 3-6, 6-4 en 6-3.

   

  "Ik had een gebrek aan energie, ik was echt vermoeid in de derde set", zei Halep, die in Qatar voor het eerst werd gecoacht door Thierry Van Cleemput. "Om deze match te winnen, moest ik echt 100 procent zijn. Mertens verdient de zege. Ze was sterker en frisser. Mijn slagen waren niet krachtig genoeg om haar in de problemen te brengen."

  Elise Mertens en Simona Halep.