• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens voor finale tegen Halep: "Ik heb nog veel energie over"

  "Ik had niet verwacht hier in de finale te staan, maar tennis zit vol verrassingen."

  Elise Mertens (WTA-21) doet om 16u een gooi naar een vijfde WTA-titel. Op het hoog aangeschreven toernooi van Doha (hardcourt/916.131 dollar) staat ze tegenover de Roemeense topper Simona Halep (WTA-3).

  Mertens plaatste zich voor de finale in Qatar door regerend Wimbledon-kampioene Angelique Kerber (WTA-6) uit te schakelen. Eerder had ze al Kiki Bertens (WTA-8) naar huis gestuurd.

   

  Mertens: "Dit is super, zeker omdat ik hier geraakt ben door twee speelsters uit de top 10 te verslaan."

   

  "In de Fed Cup heb ik vorige week goed kunnen trainen met Johan Van Herck en misschien pluk ik daar nu de vruchten van."

   

  "Ik begon heel sterk tegen Kerber, ik was erg agressief. Maar het is moeilijk haar de hele tijd onder druk te zetten, want op elk punt moet je 100% zijn."

   

  "In de tweede set verloor ik wat intensiteit en daardoor kon zij haar ritme vinden. Gelukkig kon ik mij herpakken. Met mijn opslag en door naar voren te komen kon ik het verschil maken. Ik ben heel gelukkig."     

   

  Tegen Halep, die sinds kort wordt getraind door Thierry Van Cleemput (de ex-coach van David Goffin), verloor Mertens haar vorige drie confrontaties.

   

  "Maar dat was telkens op gravel", benadrukt ze. "Ik kan alleen zeggen dat ik mij goed voel, mentaal en fysiek. Ik heb nog veel energie over."

   

  "Ik had niet verwacht hier in de finale te staan, maar tennis zit vol verrassingen. Het wordt een moeilijke match want Halep brengt veel ballen terug. Maar ik heb vertrouwen, want ik heb net een grote match gewonnen."

   

  "Ik denk dat ik ontspannen kan spelen. Ik ben heel benieuwd wat het zal geven."   

  Halep: "Ik speel bevrijd"

  Simona Halep start als favoriete tegen Mertens, maar is op haar hoede. "In een finale is er altijd druk en zijn de emoties groter, maar ik voel me klaar", zegt de Roemeense na haar hardbevochten zege tegen de Oekraïense Elina Svitolina.

   

  "Ik ga trachten snel te recupereren en dan weer alles geven. Ik speel bevrijd: ik heb een grandslamtoernooi gewonnen, stond eerste op de wereldranglijst en heb mijn doelen bereikt. Ik probeer mij meer te amuseren en ik voel dat ik met meer plezier op de court sta."

  Mertens na winst in de halve finales: