• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin Pauwels over zijn pensioen: "In schoonheid afgesloten"

  Kevin Pauwels.

  Kevin Pauwels is in de laatste rechte lijn van zijn loopbaan beland. Met de laatste crossen van het seizoen komt zijn pensioen wel heel dichtbij.

  Pauwels maakte maandag bekend dat hij zijn fiets na dit seizoen onherroepelijk aan de wilgen hangt. Op zijn 34e kan hij het niet meer opbrengen.

   

  Voor de SP-veldrit in Middelkerke vanmiddag kreeg Renaat Schotte Kevin Pauwels voor zijn microfoon.

   

  "Al van in het begin van het seizoen hield ik er rekening mee dat dit mijn laatste zou kunnen zijn", zei Pauwels. "Na Nieuwjaar dacht ik toch nog een jaar door te gaan, maar het loopt toch niet goed genoeg, vind ik."

   

  "Ik heb vorige week na de cross in Hoogstraten een gesprek gehad met manager Mettepenningen. Het financiële aspect kwam daar in aan bod en dat telt ook mee in mijn beslissing, maar het liep sportief toch allemaal niet zoals ik wilde."

   

  Pauwels ontbrak in de Belgische WK-selectie van Bogense begin deze maand. Woog die beslissing van de bondscoach ook niet door? "Ik was er graag bij geweest, dat speelt ergens ook mee. Ach, het is een samenloop van omstandigheden."

  "2011-2012 springt er bovenuit"

  Pauwels kroonde zich in 2002 tot wereldkampioen bij de juniores en twee jaar later bij de beloften. Als prof was hij twee keer eindwinnaar van de Wereldbeker en in 2012 stak hij de GvA-Trofee op zak.

   

  "Het seizoen 2011-2012 springt er bovenuit. Dat was mijn beste seizoen. Toen heb ik veel gewonnen en dat zal ik blijven onthouden", zegt Pauwels.

   

  "Ik ben inderdaad ook wereldkampioen geweest bij de jeugd. Dat was heel mooi, maar winnen bij de profs is nog iets anders.


  "Ik heb dit seizoen twee crossen gewonnen, dus heb ik mijn carrière toch in schoonheid kunnen afsluiten."