• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent-fans protesteren: "Waar zijn die 2.500 supporters voor de bekerfinale?"

  Supporters AA Gent.

  De meegereisde supporters van Gent laten hun ongenoegen blijken.

  De ticketverkoop voor de finale van de Beker van België blijft voor onrust zorgen bij de supporters van AA Gent. De beslissing van de finalist om de ticketverkoop voor de bekerfinale te koppelen aan een abonnement voor de play-offs kan op weinig begrip rekenen bij de Gentse fans. In Beveren uitten ze gisteravond hun ongenoegen.

  De Gentse stormloop op tickets voor de bekerfinale bereikte deze week een kookpunt. AA Gent heeft de kaartjes voor de finale op 1 mei gelinkt aan een abonnement voor de play-offs. Wie abonnee is voor de play-offs (ongeacht de uitkomst van de reguliere competitie), krijgt voorrang op een toegangsbewijs voor de finale op de Heizel.

   

  Die regeling pikken heel wat Gentse fans niet. Op het veld van Waasland-Beveren was er gisteren dan ook een protestactie. De 800 meegereisde fans namen pas na ongeveer 10 minuten hun zitje op de Freethiel in.

   

  Er waren ook enkele spandoeken te zien. "Stil, hé, zonder supporterclubs", was een boodschap. Net als: "Waar zijn die 2.500 supporters voor de bekerfinale?" Met die slogan refereerden de fans naar de 2.500 kaartjes die de club aan sponsors en partners uitdeelt. 

  Video en foto's van het protest van de Gentse fans op de Freethiel: