• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Diether Sweeck uit cross gezet na mep tegen Zwitser: "Er volgt gepaste sanctie"

  Diether Sweeck.

  Diether Sweeck kreeg het aan de stok met een Zwitserse crosser.

  Diether Sweeck heeft de finish van de Superprestigecross in Middelkerke niet gehaald. De crosser van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice werd uit koers genomen na een handgemeen met de Zwitser Loris Rouiller.  "We staan volledig achter deze beslissing", reageert zijn ploeg.

  "Het incident gebeurde in de openingsronde van de Superprestigemanche in Middelkerke, onmiddellijk na de start", doet Pauwels Sauzen-Vastgoedservice het verhaal van het incident.

   

  "Tijdens het gedrum in de eerste bocht werd Diether Sweeck gehinderd, waarna hij in een opwelling een armbeweging richting Loris Rouiller maakte. De wedstrijdjury herbekeek de beelden en besliste een paar ronden later om Diether uit de wedstrijd te zetten."

   

  "We staan volledig achter deze beslissing", vervolgt de ploeg. "Ook wij veroordelen dit gedrag en dat willen we met dit statement absoluut duidelijk maken. We kennen Diether echter als een rustige jongen die geen vlieg kwaad doet, dus willen we eerst zijn versie over deze uitschuiver horen vooraleer we hem een gepaste sanctie opleggen."

   

  Sweeck biedt zelf zijn excuses aan: "Het gebeurde in het heetst van de strijd en het was een reactie op een eerder manoeuvre, maar dat keurt mijn gedrag natuurlijk niet goed. Bij dezen wil ik mij dan ook verontschuldigen bij Loris. Ik had uiteraard nooit de intentie hem te raken."

  VIDEO: bekijk het incident met Sweeck

  Ook op Twitter trok Sweeck het boetekleed aan