• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschacht: "Na Anderlecht lag ik 2 maanden diep ongelukkig in mijn zetel"

  Maxime Lestienne en Olivier Deschacht.

  Maxime Lestienne en Olivier Deschacht.

  Op zijn 38e strijdt Olivier Deschacht met Lokeren tegen de degradatie. Op Standard maakte de verdediger vrijdagavond het enige doelpunt van de bezoekers. 1B dreigt. "Of ik daar met Lokeren ga spelen, weet ik echt nog niet", zegt Deschacht.

  Vandaag mag Deschacht 38 kaarsjes uitblazen. "Da's al een mooie leeftijd om nog te voetballen (lacht)", zei Deschacht gisterenavond na de 3-1 aan Sporza.

   

  "Tja, ik heb zelf gescoord. De 3-1. Daar ben ik blij mee, ja. We hebben verloren, maar ik scoor niet veel, dus moet ik soms ook eens een beetje egoïstisch zijn en daar wat van genieten."

   

  "Al had ik uiteraard liever gewonnen en uit die eerste kans gescoord. Maar ik was een beetje uit balans en kwam net iets tekort uit om uit te halen. Als ik die kans benut had, waren we in de wedstrijd gekomen."

   

  "Bij mijn 3-1 was het eigenlijk al game over. Daar moet je realistisch in zijn. Standard is een heel goeie ploeg, een ploeg met meer talent."

   

  "We hadden het heel moeilijk met de Luikse ballen binnendoor. We hadden beslist om hoog te spelen, maar dan moet je de balbezitter wel onder druk zetten, anders legt die de bal waar hij wil."

  We hebben verloren, maar ik scoor niet veel, dus moet ik soms ook eens een beetje egoïstisch zijn en daar wat van genieten.

  "We moeten toch eens ergens stunten"

  Na een nieuwe nederlaag bedraagt de kloof met Waasland-Beveren nog altijd 5 punten. Waasland-Beveren neemt het vanavond thuis op tegen AA Gent.

   

  Deschacht: "Dit is toch weer een klap. We wilden de prestatie van vorige week (2-1-zege tegen Antwerp, red) evenaren. Maar we kwamen hier al snel achter en zo was de match al snel beslist."

   

  "Kijk: als je je wil handhaven, moet je ergens eens gaan stunten. Onze rechtstreekse concurrenten doen dat, wij doen dat niet. Dat is pijnlijk."

   

  "We mogen de kopjes wel niet laten hangen. We moeten hopen dat AA Gent wint, dan kan het nog."

  "Als ik stop, word ik zot"

  Wat als Lokeren zich niet redt en naar 1B degradeert? Deschacht: "Daar ben ik alle dagen mee bezig. Ik ben naar een ploeg gekomen die laatste stond en ik doe mijn best, maar we staan daar nog altijd."

   

  "Veel mensen en fans van Lokeren vragen me om te blijven, ook in 1B, maar ik heb nog niet beslist. Ik voetbal nog heel graag en ik voel me nog goed. Ik ben graag in Lokeren en krijg hier veel respect, maar over mijn toekomst kan ik nog geen antwoord geven."

   

  "Het is wel zo: als ik volgend seizoen stop, word ik zot. Ik ben al eens twee maanden diep ongelukkig geweest na mijn vertrek bij Anderlecht vorig seizoen. Dat durf ik toe te geven. Ik heb twee maanden in mijn zetel gelegen. Ik kwam er alleen uit om eens te gaan lopen of met Lochristi te gaan trainen. Gelukkig vond ik toen nog een club met Lokeren..."