• home
 • video
 • pas verschenen

  SF90 van Ferrari moet dit seizoen de strijd aangaan met Mercedes

  De naam verwijst naar de 90e verjaardag van Ferrari.

  Ferrari heeft vandaag zijn nieuwe bolide voor het komende Formule 1-seizoen voorgesteld. Hun rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc zullen dit jaar achter het stuur van de SF90 kruipen. 

  De naam SF90 verwijst naar de 90e verjaardag van Ferrari dit jaar. De nieuwste bolide moet de Italiaanse renstal opnieuw naar successen leiden, vermits het al van 2007 geleden is dat Ferrari (toen met Kimi Räikkönen, red.) de wereldtitel pakte.

   

  "Een hele natie en miljoenen fans wereldwijd zijn trots op dit team en koesteren hoop. Wij aanvaarden die verantwoordelijkheid", zei Ferrari-CEO Louis Camilleri tijdens de voorstelling van de SF90.

   

  Het speerpunt bij Ferrari blijft Sebastian Vettel. De Duitser kijkt alvast uit naar het komende seizoen. "Het team is op de goede weg. Hopelijk kunnen we ons verder verbeteren", aldus Vettel. Hij krijgt dit jaar overigens de Fransman Charles Leclerc als tweede rijder naast zich, die Kimi Räikkönen vervangt.

   

  De eerste testritten van het jaar gaan maandag van start in Barcelona. Op 17 maart staat in Melbourne de eerste Grote Prijs van het seizoen op het programma.