• home
 • video
 • pas verschenen

  Movistar ontslaat Roson, die 4 jaar geschorst wordt door de UCI

  Roson reed voor zijn overstap naar Movistar bij het Spaanse Caja Rural.

  Jaime Roson Garcia (26) heeft van de UCI een schorsing voor 4 jaar gekregen voor onregelmatigheden in zijn biologisch paspoort. De Spanjaard wordt door zijn ploeg Movistar ook meteen ontslagen.

  Roson kreeg in juni 2018 een voorlopige schorsing van de Internationale Wielerunie UCI voor onregelematigheden in zijn biologisch paspoort in januari 2017. Hij werd door Movistar op non-actief geplaatst en kwam sindsdien niet meer in actie voor de Spaanse WorldTour-formatie.

   

  Vandaag kreeg Roson te horen dat hij voor 4 jaar geschorst wordt door de UCI. Hij wordt door Movistar ook meteen ontslagen. "We wensen te benadrukken dat Roson op het moment van de feiten niet bij ons in dienst was", zegt Movistar in een persbericht.

   

  Roson reed in 2017 voor Caja Rural. In 2018 won hij voor Movistar de Ronde van Aragon.

  Het persbericht van Movistar: