• home
 • video
 • pas verschenen

  Roeier Louis Toussaint is Paralympisch Talent van het Jaar

  " "

  De voormalige wielrenner werd 11e op het WK paralympisch roeien.

  Het Belgian Paralympic Committee heeft gisteren zijn sportprijzen van 2018 uitgereikt op de Paralympic Sports Awards in Brussel. Alle medaillewinnaars van EK's en WK's werden gelauwerd. Roeier Louis Toussaint werd gekozen tot Paralympisch Talent van het Jaar.

  De 23-jarige Toussaint was een talentvolle wielrenner, tot in 2012 het noodlot toesloeg op een training. Sindsdien is hij tot zijn romp verlamd (paraplegie). Toussaint verlegde zijn grenzen en zijn sport en stapte in de roeibooit. In 2018 kaapte hij een 11e plaats weg op het WK en pakte hij brons in de wereldbeker.

  Hulde voor Eléonor Sana met historisch brons

  Voor de slechtziende skiester Eléonor Sana was er een speciale hulde. Zij bezorgde ons land de allereerste vrouwelijke medaille op de Paralympische Winterspelen in PeyongChang 2018: brons in de afdaling. Ondertussen is de 21-jarige gestopt en concentreert ze zich op haar studies.

   

  Paralympic Team Belgium sloot 2018 af met 20 medailles op EK's en WK's in sporten die voorkomen op het programma van Tokio 2020.

  Eléonor Sana.