• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Gilbert laat zich zien in de Provence, Prades sprint naar winst

  Prades rijdt bij Movistar voor het eerst op het hoogste niveau.

  Eduard Prades heeft de tweede rit in de Tour de la Provence (2.1) gewonnen. De Spanjaard van Movistar was de snelste in de sprint van een elitegroepje. Spaans kampioen Gorka Izagirre is de nieuwe leider.

  Gilbert net niet mee met de besten

  Philippe Gilbert is in Zuid-Frankrijk aan zijn eerste wedstrijd van het seizoen bezig. De kopman van Deceuninck-Quick Step liet op 50 kilometer van het einde het peloton schrikken met een verrassingsaanval. De 36-jarige Belg liet zich wel snel terugzakken.

   

  De beslissing viel op de klim van Les Crêtes (2,8km aan 9,8%) met steile stukken tot ver boven de 20%. Onder leiding van Groupama-FDJ ontstond een elitegroepje met onder meer Thibaut Pinot, Eduard Prades, Eddie Dunbar, Simon Clarke, Lilian Calmejane, Tony Gallopin en Gorka Izagirre.

   

  In de afdaling probeerde Groupama zijn overtalsituatie uit te spelen. Niemand raakte weg en het draaide uit op een sprint. Daarin klopte Prades zijn medevluchters met een ultieme jump. Voor Prades is het zijn eerste zege voor Movistar. Izagirre werd 3e en is de nieuwe leider.

   

  Gilbert was net niet mee met de besten en werd op 16 seconden 10e.

  De laatste meters van de rit in beeld:

  Uitslag rit 2:

  1. Eduard Prades (Spa) 192km in 4u50'15"
  2. Tony Gallopin (Fra) z.t.
  3. Gorka Izagirre (Spa)  
  4. Simon Clarke (Aus)  
  5. Eddie Dunbar (Ier)  
  6. Lilian Calmejane (Fra)  
  7. Thibaut Pinot (Fra)  
  8. David Gaudu (Fra)  
  9. Rudy Molard (Fra)  
  10. Philippe Gillbert +16"

  De stand na rit 2:

  1. Gorka Izagirre (Spa) in 5u00'45"
  2. Thibaut Pinot (Fra) +2"
  3. Tony Gallopin (Fra) +6"
  4. Rudy Molard (Fra) +10"
  5. Simon Clarke (Aus) +11"
  6. David Gaudu (Fra) +15"
  7. Eddie Dunbar (Ier) +15"
  8. Eduard Prades (Spa) +21"
  9. Sébastien Reichenbach (Zwi) +26"
  10. Jimmy Janssens +26"