• home
 • video
 • pas verschenen

  Ernesto Valverde blijft langer aan het roer bij FC Barcelona

  FC Barcelona heeft het contract van zijn hoofdcoach Ernesto Valverde verlengd. Valverde tekende bij de Catalaanse topclub bij tot medio 2020. Tevens is er een optie om de samenwerking voort te zetten tot halverwege 2021.

  Valverde kwam in mei 2017 aan het roer bij Barcelona, toen als vervanger van Luis Enrique. In zijn eerste seizoen wist hij meteen de landstitel en de Copa del Rey te veroveren. Dit seizoen pakte hij al de Spaanse Supercup met Barcelona en zijn de Catalanen nog in de running voor zowel de titel, beker, als Champions League. 

   

  De contractverlening voor Valverde lag in de lijn der verwachtingen. De verbintennis liep na dit seizoen af, maar voorzitter Josep Maria Bartomeu liet eerder al verstaan dat de club graag met hem verder wou.