• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschacht over gokaffaire: "Ik heb niemand bedrogen"

  Olivier Deschacht reageerde voor het eerst op gokaffaire.

  Olivier Deschacht zei voor het eerst iets over de gokaffaire.

  Voor het eerst heeft Olivier Deschacht een reactie gegeven over zijn gokzaak. "Door de media word ik behandeld als een crimineel. Dat vind ik onterecht", zei de jarige Deschacht (38) vrijdagavond na de match van Lokeren tegen Standard.

  Vorige week wees de rechtbank van eerste aanleg het beroep van Olivier Deschacht af in zijn gokzaak. Dat betekent dat hij zijn boete van 24.000 euro moet betalen en ook moet opdraaien voor de proceskosten van het beroep.

   

  Volgens de rechtbank is er voldoende bewijs dat Deschacht zelf gegokt heeft op wedstrijden waarvan hij het resultaat kon beïnvloeden, en dat het dus niet zijn jongere broer zou zijn die vanaf Oliviers account gokjes plaatste.

   

  "Ik wil daar kort op reageren", vertelde Deschacht vrijdagavond aan Sporza na de nederlaag van Lokeren tegen Standard. "Ik heb niemand bedrogen, niemand pijn gedaan en geen enkel slachtoffer gemaakt."

   

  "Ik heb misschien wel wat kleine fouten gemaakt. Maar in de media word ik behandeld als een crimineel. Ik vind dat onterecht. Dat gaat te ver."

   

  "Drie maanden geleden heeft de rechtbank nog gezegd dat ik onschuldig was. En nu komen ze plots terug op die beslissing. Ik zal nog eens goed nadenken wat ik daarmee zal doen. Ik kan nog één keer in beroep gaan."

  Deschacht scoort de 3-1 tegen Standard: