• home
 • video
 • pas verschenen

  "Club leeft na de zege tegen Salzburg met een heel ander gevoel toe naar de topper tegen Genk"

  Club viert de zege tegen Salzburg.

  Na een zeer wisselvallige periode in eigen land heeft Club Brugge zich in Europa nog eens kunnen onderscheiden. Club klopte gisteren Red Bull Salzburg met 2-1. Het begin van de wederopstanding? "Het is straf wat ze gedaan hebben, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is", stelt onze man langs de lijn.

  "Dit Salzburg valt in België niet uit de top 3"

  "Het is veel te snel om over een wederopstanding te spreken", zegt Eddy Demarez, die gisteren de interviews verzorgde in Jan Breydel, "maar mentaal is het wel heel belangrijk voor Club. Hun laatste Europese thuiszege dateerde al van 2015 en in 2019 hebben ze voor eigen volk ook nog niet gewonnen in de competitie."

   

  "Ze hebben ook niet zomaar een ploegje geklopt. Dit Salzburg zou in België nooit uit de top 3 vallen. In de eerste helft waren ze gewoon sterker. Ze waren fysiek beter met hoge pressing. Club kwam niet aan voetballen toe, want het kreeg geen seconde tijd."

   

  "Maar Club scoorde niet toevallig de gelijkmaker na iets meer dan een uur. Je zag Salzburg wegzakken. Ze konden het niet meer opbrengen. Enkele Club-spelers gaven ook toe dat ze voelden dat Salzburg fysiek onderuit ging. Dat is ook logisch, want hun laatste officiële match dateerde van december."

   

  "Dat zal dus ook zeker een rol gespeeld hebben in het resultaat. Het is straf wat Club gedaan heeft, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is. Want Club heeft uiteindelijk ook maar één helft goed gespeeld." 

  Bekijk een uitgebreid verslag van Club Brugge-RB Salzburg:

  "Leko heeft met wissels toegegeven dat het niet marcheerde"

  Club tapte na de pauze uit een ander vaatje. Kan die ommekeer verklaard worden door de ingrepen van Ivan Leko, die Amrabat en Cools bij de rust in de kleedkamer liet voor Poulain en Diatta?

   

  "Door alle kritiek die er was verschenen over Amrabat, onder meer na zijn owngoal tegen Cercle Brugge, denk ik dat er bij Leko een soort van koppigheid aanwezig was", zegt Eddy Demarez over de Brugse basisopstelling. 

   

  "Zijn redenering is ook niet helemaal van de pot gerukt. Amrabat heeft veel betere voeten dan Poulain, die ook enkele mindere matchen had gespeeld. Het is niet onlogisch dat hij dus iets probeert. Hij zwemt ook niet in de verdedigers, want Mitrovic is geblesseerd, Decarli is al enkele keren door de mand gevallen en Cools heeft achteraan ook al veel steken laten vallen. Cools heeft ook helemaal geen matchritme."

   

  Het duo haalde het begin van de tweede helft niet. "Leko heeft op die manier misschien toegegeven dat het niet marcheerde. Die tegengoal kwam er ook over de Brugse rechterflank, waar dat duo niet toevallig liep."

   

  "Poulain deed het daarna degelijk en heeft zich weer in de ploeg gespeeld. En met Diatta kwam er meer gevaar op de flanken. Hij toont dat hij kwaliteiten heeft en is in tegenstelling tot Cools in vorm. Leko heeft met die wissels dus een beetje zijn foute inschatting toegegeven, al ontkende hij dat in het interview met klem."

  Bekijk de reactie van Ivan Leko na de zege:

  "Club zal nu denken dat het Genk kan pakken"

  Zondag speelt Club Brugge gastheer voor Racing Genk in de topper van de Belgische competitie. "Voor Club verandert heel veel na deze zege", denkt Eddy Demarez. "De spelers liepen al maanden met het gevoel: "We spelen een helft of een uur goed, maar er gaat altijd iets fout. We kunnen bijna niet meer winnen.""

   

  "Dat is nu wel voorbij, want ze hebben na een prima tweede helft een sterke ploeg geklopt. Club zal op die manier denken dat het Genk kan pakken. De grote vraag bij de bezoekers is natuurlijk hoe de situatie rond Pozuelo zal evolueren."

   

  "Maar Club leeft met een heel ander gevoel toe naar zondag dan zonder de match van gisteren het geval zou geweest zijn. De topper zal overigens op een dramatisch veld gespeeld worden. Je ruikt langs de lijn ook dat het gras niet gezond is. Dat zal Genk zeker niet helpen. Het zal minder op mooi voetbal aankomen, dan wel op enthousiasme en duelkracht."