• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische hockeybond lanceert blauwe kaart om sportiviteit te belonen

  Woordvoerder Denis Van Damme tijdens het persmoment over de blauwe kaart.

  De kaart wordt geïntroduceerd in de nationale competities, alsook bij de jeugd.

  Dit weekend schieten de Belgische hockeycompetities opnieuw uit de startblokken. Het nieuwe seizoen zal starten met een nieuwigheidje. Zo kunnen scheidsrechters vanaf nu een blauwe kaart uitreiken aan spelers of speelsters die een sportief gebaar stellen tijdens de match.

  Met de introductie van de blauwe kaart zullen Belgische hockeyscheidsrechters beschikken over vier kaarten: de groene (twee minuten aan de kant), de gele (vijf minuten aan de kant), de rode (uitsluiting) en dus nu ook de blauwe. Die kan de scheidsrechter tonen als hij  of zij een moment van fair play heeft waargenomen.

   

  De Belgische Hockeybond (KBHB) introduceerde de kaart met de slogan "Fair play, dat verdient een kaart". "De bedoeling is om een sterk symbool te installeren, zodat iedereen zich bewust wordt van het belang van fair play", zegt Denis Van Damme, communicatieverantwoordelijke van de KBHB. "Ze zal dienen om een uitzonderlijk gebaar van respect in de verf te zetten."

   

  Volgend jaar zal er tevens een apart klassement komen voor de blauwe kaart.

  Bekijk hier het introductiefilmpje voor de blauwe kaart