• home
 • video
 • pas verschenen

  "Vertonghen krijgt een 12 op 10. Was hij ooit beter voor de Spurs?"

  Vertonghen speelde één van zijn beste wedstrijden voor Tottenham.

  Jan Vertonghen had gisteren een groot aandeel in de CL-zege van Tottenham tegen Borussia Dortmund. De Rode Duivel ontpopte zich met een assist en een doelpunt tot Man van de Match. "Hij speelde een ongelooflijke match", zei ploegmaat Son Heung-min na de wedstrijd. Ook de Twitterwereld is lyrisch.

  "Voel me schuldig dat ik niet naar Jan liep"

  Tottenham won in Wembley met 3-0 van Dortmund en zette zo een belangrijke stap richting de kwartfinales van de Champions League. Jan Vertonghen speelde op de linksachter de wedstrijd van zijn leven.

   

  De 31-jarige Rode Duivel diende Son Heung-min vlak na de rust de 1-0 op een presenteerblaadje aan, waarna hij tien minuten voor tijd zijn wedstrijd bekroonde met een doelpunt.

   

  "Jan speelde een ongelooflijke match", zei Son voor de camera van SpursTV. "Ik heb er echt van genoten om hem bezig te zien. Zijn voorzet naar mij was perfect en ik moest niet veel meer doen om te kunnen scoren."

   

  "We moeten wel nog wat werken op onze viering", grapte de Zuid-Koreaan nog. "Ik voel me een beetje schuldig dat ik niet naar Jan ben gelopen om hem te bedanken. Hij speelde ongelooflijk en kan echt op elke positie uit de voeten omdat zijn techniek zo goed is."

   

  Vertonghen verdubbelde de score tien minuten voor het einde. "Een betere avond is moeilijk voor te stellen. 3-0 winnen, een doelpunt, een assist en een "clean sheet", wat een wedstrijd voor hem."

  Jan speelde echt een ongelooflijke wedstrijd. Ik heb er echt van genoten om hem bezig te zien.

  Son Heung-min

  Vertonghen: "Gewoon één van die avonden"

  Voor Vertonghen was zijn doelpunt tegen Dortmund zijn tweede treffer van het seizoen. Op de openingsspeeldag van de Premier League scoorde Vertonghen tegen Newcastle, maar toen moest hij wachten op de doellijntechnologie om te kunnen vieren. "Nu kon ik gewoon lopen en genieten. Scoren op Wembley in de Champions League is heel speciaal. Het was gewoon één van die avonden."

  Vertonghen en Son samen voor de camera:

  "Vertonghen speelde als een bezetene"