• home
 • video
 • pas verschenen

  Simeone verlengt contract bij Atletico: "Ik zie hoop, ik zie jeugd"

  Diego Simeone

  Simeone schonk Atletico in 2014 de landstitel en in 2018 de Europa League.

  Diego Simeone heeft zijn contract bij Atletico Madrid met twee jaar verlengd. De Argentijnse trainer streek in 2011 neer bij de club en blijft nu tot 2022.

  De succescoach wist met Atletico in 2014 La Liga te winnen. In 2013 schonk hij de club de Copa del Rey en in 2018 de Europa League. Voor het eerst plaatste Atletico zich zes jaar op een rij voor de Champions League, waarvan het tweemaal de finale bereikte (2014, 2016).

   

  Dit seizoen staat het voorlopig derde in de in de Spaanse competitie, op zeven punten van leider Barcelona. In de Champions League komt Atletico volgende week in de achtste finales tegen Juventus uit.

   

  De 49-jarige Simeone verklaarde heel gelukkig te zijn met de verlenging. "Ik kijk met groot enthousiasme uit naar de toekomst en de vele uitdagingen die komen. Ik zie mensen die willen werken en willen blijven groeien. Ik zie hoop, ik zie jeugd. Al die dingen zorgen ervoor dat we progressie kunnen maken als club."

  De aankondiging op de Twitterpagina van Atletico