• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Er is veel onzin over Pozuelo verschenen deze week"

  Clement geeft nog instructies voor Pozuelo, die klaar staat om in te vallen tegen Slavia Praag.

  Ondanks alle transferperikelen kon een invallende Pozuelo toch zijn stempel drukken voor Genk .

  De invalbeurt van Alejandro Pozuelo bij Racing Genk was na de match tegen Slavia Praag meer gespreksonderwerp dan de 0-0. "Ik ben blij dat hij kon laten zien hoe zijn relatie met de andere spelers en staf echt is", zei Philippe Clement.

  Gezien het grote aantal kansen was het 0-0-resultaat voor Genk opmerkelijk in Praag. De manier waarop Pozuelo inviel en meteen zijn stempel drukte, was dat nog meer. Pozuelo leek in niets op een rebellerende speler, ondanks zijn niet mis te verstane mededeling deze week.

   

  "Ik ben blij dat Pozuelo de kans gekregen heeft om alle onzin die deze week verschenen is van zich af te spelen", zegt trainer Philippe Clement.

   

  "Hij zou niet meer goed in de groep liggen, hij zou zich afzonderen, dat hij alleen op een kamer ligt in het hotel (Pozuelo lag voor de transfersoap ook altijd alleen op een kamer, red) en niet meer voor Genk zou willen spelen..." 

   

  "Ik ben dan blij dat ik hem als zijn coach heb kunnen laten tonen hoe zijn relatie met de andere spelers en de staf is. Ook met de fans is er geen breuk. Pozuelo heeft veel kwaliteiten. Als Vanaken bij Club Brugge wegvalt, zou dat ook een groot verschil maken. Dat is geen schande voor de andere jongens die dan spelen."

   

  "We zullen zien hoe dit verhaal afloopt. Dit is een zaak tussen clubs, makelaars
  en het bestuur. Ik weet welke speler ik kan opstellen. Ik heb een goede band
  met hem en heb al veel met hem gesproken deze week."

  "Beste Europese ploeg waar we al tegen speelden"

  Over de uitslag was Philippe Clement gematigd tevreden. "Een 1-1 of 2-2 was beter geweest voor ons, maar het gelijkspel is wel terecht. In zo een match hoop je dat je efficiënter bent dan je tegenstander, maar dit was een goede ploeg. De beste waar we Europees al tegen speelden."

   

  "Besiktas heeft meer individueel talent, maar dit is meer een geheel. Het

  zijn ook bijna allemaal internationals met veel ervaring. Ik hoop dat we met dezelfde ingesteldheid en op een beter veld wat sneller kunnen spelen en meer
  bressen kunnen slaan in de terugmatch."