• home
 • video
 • pas verschenen

  Ramos keert zijn kar: "Ik heb mijn kaart niet geforceerd"

  Ramos kreeg in de 88e minuut de bewuste gele kaart na een fout op Dolberg.

  Sergio Ramos pakte tegen Ajax een gele kaart diep in de tweede helft en is er daardoor niet bij in de terugwedstrijd in Madrid. De Spaanse verdediger gaf na de wedstrijd toe dat hij de kaart opzettelijk pakte. Die woorden slikte hij op Twitter snel weer in.

  "Soms moet je ingewikkelde beslissingen nemen"

  Kort na de 1-2 van Asensio ging Sergio Ramos wel heel opvallend door op Kasper Dolberg. Hij kreeg van scheidsrechter Damir Skomina een terechte gele kaart en mist zo de return in Santiago Bernabeu.

   

  De aanvoerder van Real Madrid kan daardoor aan de (eventuele) kwartfinales beginnen met een schone lei. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet forceerde", gaf Ramos na de wedstrijd eerlijk toe bij Marca. "Gezien het resultaat was het iets waar ik mee bezig was."

   

  "Ik wil de tegenstander zeker niet onderschatten en ik denk ook niet dat het al gedaan is, maar in het voetbal moet je soms ingewikkelde beslissingen nemen en dat heb ik gedaan."

  Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet forceerde. Gezien het resultaat was het iets waar ik mee bezig was.

  "Heb de kaart niet geforceerd"

  De eerlijkheid van Ramos kan hem nog duur komen te staan. De UEFA strafte in het verleden nog spelers voor het pakken van een bewuste gele kaart. Zo kreeg Jesus Corona, aanvaller van FC Porto, een schorsing van twee speeldagen in plaats van één.

   

  Op Twitter keerde Ramos dan ook snel zijn kar. "In een wedstrijd moet je soms beslissingen nemen in een fractie van een seconde. Het belangrijkste is het resultaat, maar het is jammer dat ik er niet bij ben in de terugwedstrijd", schreef hij.

   

  "Ik wil duidelijk maken dat het mij, meer dan iedereen, pijn doet om de return te moeten missen en dat ik de kaart niet geforceerd heb", concludeerde de centrale verdediger, die gisteren zijn 600e officiële wedstrijd voor de Koninklijke speelde.

  Ik wil duidelijk maken dat het mij, meer dan iedereen, pijn doet om de return te moeten missen en dat ik de kaart niet geforceerd heb.

  De tweets van Ramos: