• home
 • video
 • pas verschenen

  NBA: Kerr gaat door het lint, Harden schrijft geschiedenis, Wade en Nowitzki nemen afscheid

  Kerr scheldt de scheidsrechter de huid vol.

  Na vijf opeenvolgende overwinningen weten de Golden State Warriors opnieuw wat verliezen is. De NBA-kampioen ging vannacht kopje onder in Portland. James Harden blijft ondertussen geschiedenis schrijven en elders waren er hoofdrollen voor Giannis Antetokounmpo en Nikola Jokic.

  Golden State-coach Kerr gaat door het lint

  NBA-kampioen Golden State heeft een blauwtje gelopen in Portland. Kevin Durant en Stephen Curry kwamen allebei tot 32 punten, maar dat was niet genoeg voor de zege tegen de nummer 4 in de Western Conference. 

   

  Golden State-coach Steve Kerr was het op het einde van de wedstrijd niet eens met de wedstrijdleiding. Na een fout van Draymond Green ging hij helemaal over de rooie tegen de scheidsrechter. Hij gooide tijdens zijn woede-uitbarsting zijn clipboard op de grond, waarna hij de arena mocht verlaten.

  Harden verlengt reeks, maar verliest wel

  James Harden heeft zijn indrukwekkende reeks van wedstrijden met meer dan 30 punten verlengd tot 31. "The Beard" maakte tegen Minnesota 42 punten en doet zo even goed als de legendarische Wilt Chamberlain in 1962. Een jaar eerder deed die met een reeks van 65 opeenvolgende matchen overigens nog veel beter. Houston verloor wel met 121-111.

  Zeges voor top twee in de Eastern Conference

  Milwaukee, de leider in de Eastern Conference, heeft zijn laatste wedstrijd voor de All Star Break wel kunnen winnen. Onder leiding van een alweer ijzersterke Giannis Antetokounmpo ging Indiana voor de bijl met 97-106.

   

  "The Greek Freak" was met een triple double (33 punten, 19 rebounds, 11 assists) weer maar eens de uitblinker. Eerste achtervolger Toronto versloeg, onder aanvoering van Pascal Siakam (44 punten, 10 rebounds), een Washington op de dool: 129-120.

  Jokic redt Denver

  Denver leek tegen Sacramento, de verrassing van dit seizoen, tegen een nederlaag aan te lopen, maar dat was zonder Nikola Jokic gerekend. De Servische center redde zijn team met een tip-in vlak voor het einde van de wedstrijd: 120-118. Jokic, volgende zondag ook te zien in het All Star Game, speelde bovendien een triple double bij elkaar: 20 punten, 18 rebounds en 11 assists.

  Wade en Nowitzki nemen afscheid van elkaar

  Dirk Nowitzki (40) en Dwyane Wade (37) hebben voor het laatst een NBA-duel uitgevochten. De twee NBA-legendes nemen na dit seizoen afscheid van de sport. Wade en Nowitzki, tegenstanders in de NBA-finale van 2011, kwamen samen het veld op en kregen uiteraard een staande ovatie. Na de wedstrijd wisselden de twee ook van shirt. Voor wat het waard is: Miami versloeg Dalles met 101-112.

  NBA-uitslagen van vannacht:

  • Cleveland-Brooklyn: 139-148 (na drie verlengingen)
  • Indiana-Milwaukee: 97-106
  • Boston-Detroit: 118-110
  • New York-Philadelphia: 111-126
  • Toronto-Washington: 129-120
  • Chicago-Memphis: 122-110
  • Minnesota-Houston: 121-111
  • Dallas-Miami: 101-112
  • Denver-Sacremento: 120-118
  • LA Clippers-Phoenix: 134-107
  • Portland-Golden State: 129-107