• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamsik ruilt ene Rode Duivel (Mertens) voor de andere (Carrasco)

  Hamsik en Mertens

  Marek Hamsik speelde 6 seizoenen samen met Dries Mertens.

  Marek Hamsik vertrekt dan toch naar de Chinese competitie. Dalian Yifang, de ploeg van Yannick Carrasco, kon de Slovaak losweken bij Napoli voor 20 miljoen euro.

  Marek Hamsik is de topschutter aller tijden bij Napoli, maar de laatste tijd kwam de 31-jarige Slovaak steeds minder aan spelen toe. Toen de Chinezen met een vet contract wapperden, was zijn keuze dan ook snel gemaakt.

   

  Napoli lag eerst nog dwars, omdat Dalian Yifang zich niet aan de afspraken had gehouden bij de betaling, maar volgens de advocaat van Hamsik is de transfer nu toch in kannen en kruiken. Vrijdag wordt Hamsik in China verwacht, waar hij een contract voor 3 seizoenen kan tekenen met een jaarsalaris van 9 miljoen euro. Napoli zelf krijgt nog 20 miljoen euro.