• home
 • video
 • pas verschenen

  "Pozuelo uitjouwen of aanmoedigen? Hele rit naar hier getwijfeld"

  1.350 Genk-supporters zijn meegereisd naar Praag.

  De mogelijke transfer van Alejandro Pozuelo blijft hét gespreksonderwerp bij de supporters van Racing Genk. Onze man in Praag stelde vast dat de Spanjaard niet bij iedereen op evenveel begrip kan rekenen. "Het kan niet dat Pozuleo zijn belofte wil verbreken", zegt een van de meegereisde fans.

  Genk-fan (1): "Ik vermoed dat hij niet aan de aftrap zal staan"

  In afwachting van de match tegen Slavia Praag spraken enkele supporters zich uit over de transferperikelen rond Alejandro Pozuelo. "Ik heb er een wrang gevoel bij.  Drie weken geleden zei Pozuelo nog dat hij bij Genk zou blijven. Nu wil hij die belofte verbreken. Dat vind ik echt niet oké",  klinkt het bij een van de Genk-fans.

   

  "De timing is ook verkeerd. Misschien zijn we wel op weg naar een topmoment en net nu zou hij de ploeg in de steek laten. Dat vind ik persoonlijk nog het ergste."

   

  Wat als Pozuelo speelt tegen Slavia Praag: wordt hij dan uitgejouwd of aangemoedigd? "Daar heb ik de hele rit naar hier over nagedacht", zegt de man nog. "Het is een heel moeilijk verhaal. Ik vermoed dat hij niet aan de aftrap zal staan. Misschien is dat bij manier van spreken dan nog het gemakkelijkste."

  Op dit moment de ploeg in de steek laten, is nog het ergste van alles

  RC Genk-supporter in Praag

  Genk-fan (2): "Ik zie hem twee keer scoren tegen Praag"

  Niet iedereen is even streng voor Pozuelo. Sommige Genk-supporters nemen het ook op voor hun sterkhouder. "Pozuelo zelf valt weinig te verwijten. Het is zijn manager die hem helemaal gek maakt", meent een andere fan in Praag.

   

  "Als hij zou blijven, kan ik hem onmiddellijk weer in de armen sluiten. Pozuelo is een "Genkie" en zal altijd een "Genkie" blijven zolang zijn contract loopt en hij doet wat hij moet doen."

   

  "Stel dat hij toch vertrekt, dan zou dat uiteraard heel jammer zijn.  Maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij zal blijven. Meer zelfs, ik zie hem vanavond zelfs twee keer scoren tegen Praag."

  Volg Slavia Praag-Racing Genk op de eerste rij bij Sporza

  De Europa League ontwaakt vanavond uit zijn winterslaap. Racing Genk begint om 18.55u in Tsjechië aan het tweede deel van zijn Europese campagne. Maarten Vangramberen opent op Canvas om 18.35u de deuren van zijn studio. Filip Joos is de commentator in Praag.

   

  Ook bij Radio 1 hoeft u uiteraard niets te missen. Peter Vandenbempt verzorgt het commentaar. Op sporza.be volgen we de match met livestream en tekstupdates.