• home
 • video
 • pas verschenen

  Delfine Persoon: "Droomkamp tegen Taylor is eindelijk in de maak"

  Delfine Persoon hoopt dat haar geduld eindelijk beloond wordt.

  Delfine Persoon aast al jaren op een kamp tegen olympisch kampioene Katie Taylor en nu lijkt haar droom eindelijk waarheid te worden. Mogelijk krijgen we op 1 juni een duel tussen Taylor en Persoon in Madison Square Garden in New York. "Hier kijk ik al heel lang naar uit", zegt Persoon.

  De entourage van Persoon probeerde al meerdere keren om een kamp tegen Taylor te regelen, maar viste telkens achter het net. Dat het nu wel lijkt te lukken, heeft te maken met de kamp tussen de Brit Anthony Joshua en de Amerikaan Jarrell Miller. De twee zwaargewichten staan op 1 juni tegenover elkaar in New York en de kamp Persoon-Taylor zou deel kunnen uitmaken van het voorprogramma.

   

  Eddie Hearn is de manager van Anthony Joshua en behartigt ook de belangen van Taylor. Hij is duidelijk: "Als Taylor en Persoon hun volgende kamp allebei winnen, dan hoop ik dat ze op 1 juni voor het eerst tegen elkaar kunnen boksen", zei hij deze week.

   

  Die boodschap heeft ook het kamp van Persoon bereikt. "Mijn trainer heeft via mail een bod gekregen van Taylor's manager. Eindelijk, want op onze eerdere pogingen kregen we nooit een positieve reactie", zegt Persoon aan Sporza.

  Boksen tegen een olympische kampioene: dat is de leemte in mijn carrière die ik nog wil opvullen.

  Delfine Persoon over de kamp tegen Katie Taylor

  Persoon wacht al lang op haar kans. "Toch al zeker twee jaar", vertelt ze. "We grappen al een tijdje dat Taylor van plan is om te wachten tot ik echt met pensioen ben. Ik kijk er dus al heel lang naar uit."

   

  "Boksen tegen een olympische kampioene: het is een leemte in mijn carrière die ik heel graag nog wil opvullen. Als dat zou kunnen in Madison Square Garden, dan zou dat geweldig zijn. Ik ben gewend om voor 2.000 man te boksen, daar kunnen er 20.000 binnen."

   

  "Of Taylor te kloppen is? Iedereen kan geklopt worden. Dus ik hoop dat ik het op die ene dag kan waarmaken. Maar voor we over Taylor spreken, moet ik sowieso wel eerst mijn volgende kamp nog winnen. Op 9 maart boks ik in Kortrijk tegen de Amerikaanse Melissa St.Vil en dat wordt heus geen cadeau."

  Staat Katie Taylor op 1 juni in de ring tegen Delfine Persoon?