• home
 • video
 • pas verschenen

  Beroep van Deschacht is afgewezen in gokdossier: hij moet 24.000 euro boete betalen

  Deschacht en zijn advocaat overwegen om naar het Hof van Cassatie te gaan.

  Olivier Deschacht heeft zijn onschuld in het gokdossier niet kunnen bewijzen in beroep. De rechtbank van eerste aanleg Oost-Vlaanderen oordeelde vorige week dat er voldoende bewijs is dat Deschacht zelf weddenschappen heeft geplaatst op wedstrijden waarvan hij een rechtstreekse invloed kon hebben op het resultaat.

  Rechtbank van 1e aanleg: "Deschacht gebruikte zelf gokaccount"

  De Kansspelcommissie veroordeelde Olivier Deschacht op 28 juni 2017 tot 24.000 euro boete. De reden? Vanaf Deschachts gokaccount (gemaakt in 2006)  was er meerdere keren gegokt op wedstrijden van zijn toenmalige ploeg Anderlecht.

   

  Deschacht en zijn advocaat Luc Deleu gingen in beroep tegen die straf omdat het zijn jongere broer Xavier zou zijn geweest die de gokaccount gebruikte.  Als dat effectief bewezen kon worden, was een strafvermindering of zelfs vrijspraak mogelijk voor Deschacht.

   

  De rechtbank van eerste aanleg Oost-Vlaanderen heeft vorige week een vonnis uigesproken. Volgens de rechtbank is er afdoende bewijs dat Olivier Deschacht weddenschappen geplaatst heeft op wedstrijden waarvan hij op het resultaat een rechtstreekse invloed kon hebben. Daarmee heeft hij een overtreding begaan. 

  Advocaat: "Overwegen om naar Hof van Cassatie te gaan"

  “Het kan niet aanvaard worden dat een bekende professionele voetballer bij een voetbalclub uit 1e klasse, met een bloeiende carrière, zich niet houdt aan dit eenvoudig na te leven verbod uit artikel 4, paragraaf 3 van de Kansspelwet", staat te lezen in het vonnis. "Weddenschappen afsluiten op de wedstrijden van een eigen team kan niet.”

   

  “De volgehouden ontkenning door Olivier Deschacht en de verschuiving van schuld naar zijn broer Xavier zijn, gelet op de omstandigheden, niet gepast.”

   

  “De rechtbank is van oordeel dat de boete van 24.000 euro evenredig is met de door de eiser begane inbreuk." Deschacht moet ook de gerechtskosten van 1.440 euro betalen.

   

  Luc Deleu, de advocaat van Olivier Deschacht, liet aan onze redactie weten dat ze overwegen om naar het Hof van Cassatie te gaan.