• home
 • video
 • pas verschenen

  "Messi van het hockey" Van Doren: "Laat de toekomst maar komen"

  Arthur Van Doren

  Van Doren volgt zichzelf op als beste hockeyer ter wereld.

  Arthur Van Doren is voor het tweede jaar op een rij uitgeroepen tot de beste hockeyer ter wereld. Al kijkt hij nu alweer vooruit: "Het kan altijd nog beter. Laat de toekomst maar komen!", vertelt hij bij Sporza.

  Van Doren: "Het kan altijd nog wat beter"

  De Belgian Red Lions blijven maar in de prijzen vallen. Nadat ze op het afgelopen WK geschiedenis hebben geschreven met de eerste Belgische wereldtitel ooit, waren de Belgen ook de grote slokop op de Hockey Stars Awards.

   

  "Ik had zeker niet verwacht om de prijs opnieuw te winnen", vertelt Van Doren. "Dat maakt het misschien wel extra speciaal. Ik ben supertrots, het is een heel apart gevoel om mezelf op te volgen. Maar een collectieve prijs is toch altijd iets hoger. Daarvoor doen we het ook. Individueel win je alleen maar prijzen als je in een heel goed team zit."

   

  "Ik denk dat we een van onze beste toernooien ooit hebben gespeeld op het WK. Maar ik kan niet genoeg benadrukken dat een heel groot deel van mijn individuele prijs toe te schrijven is aan de andere jongens. Ook zij hadden deze prijs verdiend."

   

  "Of het nog beter kan? Het kan altijd beter. Dat moeten we trachten te doen de komende jaren. Er zijn een heel aantal zaken waarin ik zelf nog kan groeien, maar ook als team hebben we nog groeimarge. Het wordt nog een interessante weg om te bewandelen, laat de toekomst maar komen!"

  Er zijn een heel aantal zaken waarin ik zelf nog kan groeien, maar ook als team hebben we nog groeimarge. Het wordt nog een interessante weg om te bewandelen, laat de toekomst maar komen!

  Arthur Van Doren

  De Sloover: "Van Doren is de Messi van het hockey"

  Arthur De Sloover mag zich het komende jaar de beste beloftespeler hockey noemen. De "Rising Star" op de Hockey Stars Awards volgt zo Arthur Van Doren op, die de prijs vorig jaar in ontvangst nam. 

   

  "Het is een enorme eer", opent De Sloover. "Ik hoop dat ik met de druk zal kunnen omgaan. Nu kijkt iedereen meer naar mij en wordt er meer verwacht. Het is aan mij om te tonen dat ik het waard ben. Ik moet met de voeten op de grond blijven staan en genieten van wat ik doe. Ik denk niet dat deze prijs iets aan mij zal veranderen."

   

  Met Van Doren heeft De Sloover zijn grote voorbeeld gevonden. "Hij won vorig jaar zowel de prijs van beste speler als grootste belofte. Hij ging heel goed om met de druk en bleef zichzelf. Een beter voorbeeld dan hij bestaat niet. Op wedstrijden en training kijk ik altijd naar hem en hoe mooi hij hockey speelt. Ik leer superveel van hem."

   

  "Voorlopig is Van Doren van een andere planeet", blijft de Belofte van het Jaar met complimenten strooien. "Zoals Messi in het voetbal staat Arthur in het hockey momenteel boven al de rest. Ik denk dat hij de prijs zeker nog een paar jaar verdient."

   

  "Ik weet niet of dat helemaal te vergelijken is", reageert Van Doren op de lofzang van zijn ploeggenoot. "De posities verschillen ook. Ik heb geluk om mezelf te ontwikkelen in een heel goed team. Dankzij die jongens kan ik af en toe iets extra's doen. Maar het is wel een mooi compliment."

  Vanasch en De Sloover

  Vanasch (l) en De Sloover (r) namen hun prijs in ontvangst. Van Doren verblijft momenteel in het Zwitserse skistation Champéry, hij kon er niet bijzijn.