• home
 • video
 • pas verschenen

  België ontmoet Australië en Colombia in finaleweek Daviscup

  België klopte Brazilië 2 weken geleden.

  België klopte Brazilië 2 weken geleden.

  In een groep met Australië en Colombia strijdt de Belgische Daviscup-ploeg in november voor een ticket voor de kwartfinales.

  De Daviscup onderging dit seizoen een grondige facelift.  De ontknoping volgt nu in een eindtoernooi van 18 tot 24 november in Madrid, de "Davis Cup Final". 2 weken geleden plaatste België zich voor dat eindtoernooi door Brazilië uit de weg te ruimen.

   

  Tijdens de loting kwam België (ITF-4) vandaag terecht in groep D, samen met Australië (ITF-9) en Colombia (ITF-18). De groepsduels bestaan uit 3 wedstrijden (2 enkel en 1 dubbel).

  De 6 groepswinnaars en de beste 2 tweedes kwalificeren zich voor de kwartfinales. Als de Belgen groep D winnen, ontmoeten ze in de kwartfinales de winnaar van groep F. Dat wordt dan de Verenigde Staten (ITF-6), Italië (ITF-10) of Canada (ITF-14).

  Van Herck: "We kijken uit naar de uitdaging"

  Johan Van Herck kan tevreden zijn met de loting van België in de Daviscup. "Als Australië zich aankondigt als de sleutelmatch, zijn we favoriet tegen Colombia, ookal verwacht ik een lastige wedstrijd", vertelt de coach van het Daviscup-team.

   

  "We hebben een goede groep en we kijken uit naar de uitdaging. Het worden twee wedstrijden die ons wel moeten lukken, ook al wordt Australië niet gemakkelijk. Ze hebben misschien niet met Kyrgios (ATP-66) of Ebden (ATP-45) gespeeld, maar Millman (ATP-37), Thompson (ATP-60) of De Minaur (ATP-27) zijn erg goede spelers."

   

  De best gerangschikte speler uit Colombia is Daniel Elahi Galan (ATP-233), voor Santiago Giraldo (ATP-252).

  Groepsfase finaleweek Daviscup

  Groep A Groep B Groep C Groep D Groep E Groep F
  Frankrijk Kroatië Argentinië België Groot-Brittannië VS
  Servië  Spanje Duitsland Australië Kazachstan Italië
  Japan Rusland Chili Colombia Nederland Canada