• home
 • video
 • pas verschenen

  Nicolo Zaniolo: van wisselgeld voor Nainggolan tot "nieuwe Totti"

  Zaniolo

  Nicolo Zaniolo is hot.

  Bij AS Roma zijn ze in de ban van de 19-jarige Nicolo Zaniolo. Tegen Porto kroonde hij zich tot jongste Italiaan die 2 keer kon scoren in 1 CL-match. De start van een glansrijke carrière?

  Toen Radja Nainggolan afgelopen zomer AS Roma verruilde voor Inter was bijna niemand opgevallen dat Nicolo Zaniolo als een soort pasmunt de omgekeerde beweging had gemaakt. De 19-jarige middenvelder was bij Inter immers geen enkele keer in actie gekomen.

   

  Maar onder de vleugels van Eusebio Di Francesco komt het talent van Zaniolo plots wel tot onbolstering. Hij debuteerde eind september tegen Frosinone en brak in december helemaal door. Tegen Sassuolo maakte hij zijn eerste doelpunt en in de volgende 4 duels voegde hij daar nog 2 goals en 2 assists aan toe.

   

  Maar het hoogtepunt tot nu toe is zijn glansrol in de Champions League tegen Porto. "Dit is een ongelooflijke avond, ik ben sprakeloos", zei Zaniolo na zijn 2 goals. "Dit had ik nooit durven te dromen."

   

  Di Francesco wrijft zich intussen al in de handen. "We hebben een speler in huis met een ongelooflijk talent, maar hij moet de ruimte krijgen om zich te blijven ontwikkelen. Toen hij scoorde, zei ik hem dat hij zijn hoofd erbij moest houden. Na een goal kun je door je enthousiasme snel afgeleid zijn. Maar hij bleef gefocust en maakte er gewoon nog eentje."

   

  Zijn prestatie tegen Porto zal de vergelijkingen met Francesco Totti, de legendarische nummer 10 van Roma in wiens voetsporen hij probeert te treden, alleen maar doen toenemen. "Het is onmogelijk om mijzelf met hem te vergelijken", zei Zaniolo hier in december al over.

  Zaniolo scoorde 2 weken geleden ook tegen Milan

  Nog enkele weetjes over Zaniolo

  * Zijn vader was ook een profvoetballer

  Nicolo is de zoon van Igor Zaniolo, een voormalige aanvaller van clubs uit de Italiaanse 2e en 3e klasse zoals Salernitana, Messina, Cosenza en Spezia. Gianluigi Buffon kende Igor goed: "Ik herinner mij zijn vader vooral als een enorme krijger. Als Nicolo zijn karakter heeft geërfd, zal hij ver komen."

  * Zijn moeder is een beroemdheid op Instagram

  Bijna nog populairder dan Zaniolo zelf is Francesca Costa. Niet de knappe vriendin van de speler, maar wel zijn moeder. Die ligt niet alleen goed in de markt bij de Roma-fans omdat ze een volbloed Romeinse is, maar ook haar foto's op Instagram vallen bijzonder goed in de smaak.

  * Hij debuteerde voor de Italiaanse beloften tegen België (en verloor)

  Zaniolo vertegenwoordigde Italië in zowat alle jeugdcategorieën, maar hij debuteerde pas afgelopen oktober bij de beloften van bondscoach Luigi Di Biagio, uitgerekend tegen België. Een succesvol debuut werd het niet, want dankzij een doelpunt van Amuzu wonnen de jonge Duivels de oefenmatch in Udine met 0-1.

  Zainolo (r) in duel met jonge Duivel Jordi Vanlerberghe (l)