• home
 • video
 • pas verschenen

  Primeur in de ArenA: Ajax-goal afgekeurd na tussenkomst van de VAR

  Courtois was dan toch niet geklopt.

  De Champions League verwelkomt in deze fase voor het eerst in zijn geschiedenis de VAR en de videoref heeft tijdens Ajax-Real Madrid een eerste keer moeten optreden op de Europese bühne. Een doelpunt van Ajax werd kort voor de pauze afgekeurd.

  Ajax klom tegen Real Madrid kort voor het einde van het eerste bedrijf verdiend op voorsprong. Courtois kreeg een kopstoot op een corner niet voldoende onder controle, Tagliafico knikte de rebound binnen.

   

  De Ajax-fans begonnen te feesten, maar de scheidsrechter kreeg in zijn oortje de boodschap om toch eens naar het videoscherm te kijken. Bij de kopslag van Tagliafico werd Courtois (licht) gehinderd door Tadic, die vanuit buitenspel in de baan van de kopbal stond. Scheidsrechter Skomina keurde het doelpunt af.

   

  De tussenkomst van de VAR in Amsterdam is de eerste inmenging van de videoref in de geschiedenis van de Champions League. De VAR zou normaal pas volgend seizoen gebruikt worden in de Champions League, maar werd in deze fase van de competitie toch al aangenomen.

  Beelden en tweets van de fase: