• home
 • video
 • pas verschenen

  Solskjaer na ontnuchterende nederlaag: "Dit was een reality check"

  Ole Gunnar Solskjaer

  Ole Gunnar Solskjaer leed zijn eerste nederlaag als United-coach in 12 matchen.

  Manchester United is tegen PSG tot het besef gekomen dat het ook onder Ole Gunnar Solskjaer kan verliezen. De Noor merkte dan weer dat er nog een kloof gaapt tussen het niveau van zijn ploeg en dat van de Europese top.

  Solskjaer: "Dat is het niveau dat we willen halen"

  Manchester United leek onverslaanbaar onder Ole Gunnar Solskjaer, maar PSG maakte - soms pijnlijk - duidelijk dat er nog altijd heel wat werk aan de winkel is voor de interim-coach. "Dit was een reality check."

   

  "Je kunt wel top 4 (in de Premier League) als ambitie hebben, maar Manchester United moet altijd voor het allerhoogste gaan. En PSG is het allerhoogste. Dat is het niveau dat we willen halen. Mijn spelers weten nu dat ze nog een extra stap moeten zetten."

   

  Toch heeft Solskjaer een verlengd verblijf in de Champions League nog niet opgegeven. "Ik zag nog altijd veel overtuiging in de kleedkamer. We kunnen niet op onze rug gaan liggen en ons overgegen. Als we daar met 1 goal verschil leiden bij de rust weet je het nooit."

  Mbappé: "Niet perfect, maar toch wel goed"

  Kylian Mbappé trok tegen Manchester United de laatste twijfelaars over de streep met een glansprestatie, vooral in de 2e helft. De jonge Fransman bewees dat hij, bij afwezigheid van Neymar en Cavani, ook in zijn eentje de aanval van PSG kan leiden.

   

  "We speelden een systeem dat we niet vertrouwd zijn, met veel middenvelders en weinig aanvallers. We hadden wat tijd nodig om daar aan te wennen", verklaart Mbappé de trage start. "Het was uiteindelijk niet perfect, maar toch wel goed."

   

  Mbappé zal volgende week trouwens supporteren voor Lyon, dat Barcelona ontvangt. Voor de pessimisten in Frankrijk heeft hij dan ook een boodschap: "We moeten stoppen met steeds bang te zijn. De mensen zouden het Franse voetbal altijd moeten steunen. Dat zal ik ook volgende week doen met Lyon."