• home
 • video
 • pas verschenen

  Celtics zijn ook zonder Irving de 76ers de baas, Golden State blijft winnen

  Hayward en Embiid

  Joel Embiid (rechts) kan Gordon Hayward (links) niet afstoppen.

  De Celtics zijn over de 76ers naar de 4e plaats gesprongen in het oosten na een nipte zege in Philadelphia. Ook kampioen Golden State had weinig overschot. Intussen won Atlanta voor het eerst in bijna 3 jaar tegen de Lakers van LeBron James.

  Philadelphia 76ers - Boston Celtics 109-112

  De Celtics moesten het zonder hun All Star Kyrie Irving doen, die afgelopen zaterdag zijn enkel had verzwikt. Toch won het voor de 3e keer dit seizoen tegen het Philadelphia van Joel Embiid en Jimmy Butler, al was het kantje boord. Op enkele seconden van het einde stond het nog 108-107, maar de laatste plays waren in het nadeel van de 76ers.

   

  Topschutter bij Boston was Gordon Hayward (26 punten), al viel er iets voor te zeggen om Jayson Tatum uit te roepen tot Man van de Match. Hij was goed voor 20 punten, maar ook nog eens 10 rebounds. En voor dé actie van de avond.

  Tatum met de play van de avond

  Golden State Warriors - Utah Jazz 115-108

  De Golden State Warriors blijven de dominante ploeg in het westen, al had het tegen de Utah Jazz wel een bombardement aan driepunters van Steph Curry en Klay Thompson nodig om afstand te nemen in de slotfase. Utah, dat vóór vanavond in zijn laatste 15 duels slechts 3 keer had verloren, ging het 4e kwart in met een voorsprong van 7 punten, maar in money time kwam de vechtlust bij de Warriors bovendrijven.

  De 28 punten van Durant op een rijtje

  Atlanta Hawks - LA Lakers 117-113

  LeBron James komt na zijn blessure stilaan weer onder stoom, maar toch zal hij zijn tenen nog mogen uitkuisen als hij met de Lakers de play-offs wil halen. James tekende tegen Atlanta voor zijn 5e triple-double van het seizoen (28 punten, 11 rebounds en 16 assists), maar zijn onemanshow volstond niet om de vleugels van de Hawks te knippen. Uitblinker bij de thuisploeg was de 20-jarige rookie Trae Young. Het was de eerste keer sinds maart 2016 dat Atlanta de Lakers kon verslaan.

  Het duel tussen LeBron James en Trae Young