• home
 • video
 • pas verschenen

  LeBron James wordt gejend, maar hij blijft wel de best betaalde basketbalspeler

  LeBron James

  LeBron James kan boos kijken.

  LeBron James was vannacht de kop van Jut in de arena van de Atlanta Hawks. Telkens de sterspeler van de Lakers naar de vrijworplijn moest, riepen thuisfans: "Kobe is beter." Op de loonlijsten van de NBA blijft James alleszins de nummer 1.

  "Kobe is beter"

  LeBron James voerde vannacht een onemanshow op bij de Los Angeles Lakers, maar dat hielp zijn team niet voorbij de Atlanta Hawks in de NBA (117-113). Tot groot jolijt van de thuisfans.

   

  Telkens James vrijworpen mocht nemen, probeerden ze hem uit zijn concentratie te halen met de kreet "Kobe is beter". Dat werkte, want James trof niet elke keer raak. 

  78,36 miljoen euro

  LeBron James is voor het vijfde jaar op rij de best betaalde speler in de NBA. Zijn jaarlijks inkomen wordt geschat op 78,36 miljoen euro. Dat publiceerde het Amerikaans economisch magazine Forbes vandaag.

   

  "King James" zou zo'n 31,52 miljoen euro salaris opstrijken. 48,8 miljoen euro haalt James uit inkomsten buiten het basketbalveld, vooral door middel van zeer lucratieve sponsorcontracten.

   

  De Lakers-ster gaat in de ranglijst Stephen Curry (Golden State Warriors) vooraf. Hij moet het stellen met 70,2 miljoen euro. Zijn ploegmaat bij de Warriors, Kevin Durant, is 3e met 57,4 miljoen euro.

  Best betaalde NBA-spelers
      team inkomen (in dollar)
  1. LeBron James Los Angeles Lakers 78,36 miljoen
  2. Stephen Curry Golden State Warriors 70,2 miljoen
  3. Kevin Durant Golden State Warriors 57,4 miljoen
  4. Russell Westbrook Oklahoma City 50,8 miljoen
  5. James Harden Houston Rockets 41,85 miljoen