• home
 • video
 • pas verschenen

  Met deze auto gaat Mercedes voor een 6e wereldtitel op een rij

  Dit is de F1 W10 EQ Power+ van Mercedes.

  Deze week stellen de Formule 1-teams hun auto voor het nieuwe seizoen voor. Met de W10 aast Mercedes op een 6e dubbel op een rij. "Vanzelfsprekend is dat niet", klinkt het bescheiden bij de Duitse renstal.

  De voorbije 5 jaar was het al Mercedes wat de klok sloeg in de Formule 1. Zowel bij de rijders als bij de constructeurs staken de Duitsers er met kop en schouders bovenuit.

   

  Met de Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+ mikt het team op een nieuw topjaar. Het koetswerk zit er niet radicaal anders uit dan de W9 van vorig jaar. De opvallendste uiterlijke veranderingen aan de Formule 1-auto's voor komend seizoen zijn de bredere voor- en achtervleugels. Die moeten ervoor zorgen dat de auto's makkelijker kunnen inhalen.

   

  "Ik kijk er erg naar uit om een eerste keer te racen met deze auto", reageert wereldkampioen Lewis Hamilton. Dat mag hij vanmiddag al doen wanneer hij rondjes draait met de W10 op Silverstone. Vanochtend ging ploegmaat Valtteri Bottas er al een keer mee aan de slag.

  "Iedereen begint weer op 0"

  Mercedes is en blijft topfavoriet in het Formule 1-kampioenschap, al wil teambaas Toto Wolff dat niet gehoord hebben. "Niets is vanzelfsprekend", vindt hij. "Elk team vormt een potentiële bedreiging. De regels zijn veranderd en dus moeten we ons weer bewijzen, iedereen begint weer vanaf nul."

   

  Straks stelt ook Red Bull zijn bolide voor het nieuwe seizoen voor. Het team van Max Verstappen racet dit jaar met een Honda onder de motorkap. Vrijdag presenteert Ferrari zijn nieuwe auto.

  Meer nieuwe Formule 1-auto's:

  Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo

  De RS 19 van Renault.

  De officiële F1-testen beginnen op 18 februari op het circuit van Barcelona. Het raceseizoen begint op 17 maart met de Grote Prijs van Australië in Melbourne.