• home
 • video
 • pas verschenen

  Inter neemt aanvoerdersband af van Icardi, die Europees duel laat schieten

  Icardi mag de aanvoerdersband niet meer dragen.

  Icardi mag de aanvoerdersband niet meer dragen.

  Net voordat Inter afreist naar Rapid Wenen, heeft het een kleine aardbeving veroorzaakt. Na 4 jaar moet de Argentijnse scherpschutter Mauro Icardi zijn aanvoerdersband afstaan.

  Handanovic neemt band over

  De reden voor de wissel werd niet bekendgemaakt. De 25-jarige Icardi is de sterspeler van Inter, maar maakte de voorbije jaren al vaak ruzie met de clubfans.

   

  Ook zouden de onderhandelingen voor een nieuwe overeenkomst tussen speler en club in een impasse zijn geraakt. De spits ligt nog onder contract bij Inter tot medio 2021, maar wordt al enkele jaren gelinkt aan een transfer.

   

   Icardi was sinds het seizoen 2015-2016 kapitein van Inter. In die rol wordt Samir Handanovic nu gerold, de Sloveense doelwachter van Inter.

   

  Morgen gaan Nainggolan en zijn Inter-maatjes op bezoek bij Rapid Wenen, in de 1/16e finales (heenmatch) van de Europa League. In de Serie A staat Inter 3e, op liefst 20 punten van leider Juventus.

  Spalletti: "Icardi legde selectie naast zich neer"

  In Wenen was er alvast geen spoor van enfant terrible Mauro Icardi, die niet is afgereisd naar Oostenrijk na de bom over de aanvoerdersband. "Hij werd opgeroepen, maar hij wilde hier niet zijn", gaf coach Luciano Spalletti aan.

   

  "Het was een moeilijke en pijnlijke beslissing om de band af te nemen. Maar nu moeten we alleen maar aan deze match denken."