• home
 • video
 • pas verschenen

  Na caps met Ierland kiest 20-jarig talent dan toch voor Engeland

  Declan Rice speelde met Ierland vorig jaar nog een oefeninterland tegen Frankrijk.

  Declan Rice speelde met Ierland vorig jaar nog een oefeninterland tegen Frankrijk.

  West Ham-middenvelder Declan Rice heeft Ierland met een kater opgezadeld. De 20-jarige Rice verdedigde de Ierse kleuren bij de jeugd en de eerste ploeg. Maar vandaag maakte hij bekend dat hij dan toch voor de Engelse nationale ploeg kiest.

  Declan Rice (20) is geboren en getogen in Londen. Hij leerde de kneepjes van het voetbalvak bij Chelsea. Het laatste jaar is de verdedigende middenvelder uitgegroeid tot een vaste waarde bij West Ham.

   

  Een echte Engelsman, zou je dan denken. Maar de grootouders van Rice (langs vaders kant) waren Ieren. En Rice was bijzonder trots op die Ierse erfenis. Daarom ging hij als jonkie in op de uitnodigingen van de Ierse jeugdselecties.

   

  Ondertussen speelde Rice ook al 3 matchen in de eerste ploeg van Ierland. Maar toen bekend geraakte dat hij erover nadacht om Ierland te ruilen voor Engeland, riep de Ierse bondscoach de jonge middenvelder het laatste halfjaar niet meer op.

   

  "Het was een extreem moeilijke beslissing", schrijft Rice in een open brief op sociale media. "Ik heb met mijn hoofd en mijn hart gekozen voor Engeland. Ik geloof dat dit het beste is voor de toekomst."

   

  De Engelsen wrijven zich in de handen na de beslissing van Rice. Hij sluit zich aan bij een rijtje Engelse talenten, onder wie Jadon Sancho (18) en Callum Hudson-Odoi (18).

  Declan Rice legt zijn beslissing uit