• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk-voorzitter: "Denk dat kans groot is dat Pozuelo zich nog bedenkt"

  Peter Croonen

  Racing Genk is bereid om "alle rechten uit te putten" om Pozuelo in België te houden.

  De afreis van Racing Genk naar Praag wordt bijna helemaal overschaduwd door de affaire rond Alejandro Pozuelo, die nog altijd op een transfer aanstuurt. "Dat hij meegaat naar Praag is een sportieve keuze van Philippe", zegt voorzitter Peter Croonen aan Sporza.

  Alejandro Pozuelo wil dolgraag Racing Genk verlaten voor Toronto, maar Genk schermt met een akkoord dat is afgesloten waarin de Spanjaard belooft tot het einde van het seizoen te blijven. Volgens de entourage is er van zo'n overeenkomst geen sprake.

   

  "Wij zijn ervan overtuigd dat we een rechtsgeldig akkoord hebben en gaan dat ook uitvoeren", is voorzitter Peter Croonen stellig. "We hebben aan Toronto ook duidelijk gemaakt wat ons standpunt is, maar we hebben nog niets van hen gehoord. Dat lijkt me nu de eerstvolgende stap."

   

  "Ik hoop dat we hier toch nog goed zullen uitkomen. Voor alle duidelijkheid: als Pozuelo zich zou bedenken, sluiten we hem weer in onze armen. Ons eigen standpunt kennende, denk ik dat de kans groot is dat hij zich nog zal bedenken. In elke andere situatie zullen we onze rechten uitputten."

  Als Pozuelo zich bedenkt, sluiten we hem weer in onze armen

  Peter Croonen

  "Groep is volwassen genoeg om hiermee om te kunnen gaan"

  Opmerkelijk is dat Alejandro Pozuelo ondanks alle heisa gewoon mee is gegaan met Genk naar Tsjechië. "Dat is een sportieve keuze van Philippe (Clement). Pozuelo ligt nog altijd onder contract bij ons, dus Philippe kan vrij kiezen of hij hem meeneemt of niet."

   

  Heeft dit geen invloed op de sfeer in de groep? "Dit is natuurlijk niet fijn, maar de sfeer is niet bedrukt. De groep is volwassen genoeg om hiermee om te kunnen gaan."

   

  "Philippe moet nu zelf inschatten of het hoofd van Pozuelo er nog naar staat. Tegen Standard was hij toch nog heel degelijk en toen speelde dit ook al. Maar als hij niet kan spelen, zullen andere jongens dat ook goed invullen, zoveel is duidelijk."