• home
 • video
 • pas verschenen

  "Hoezeer kan Pozuelo zich nog opladen voor een club die hij blijkbaar snel wil verlaten?"

  Alejandro Pozuelo.

  Alejandro Pozuelo gisteren op de luchthaven.

  Het is lang niet meer allemaal rozengeur en maneschijn bij Racing Genk. De démarche van Alejandro Pozuelo hangt als een donderwolk boven de Genkse equipe, die vanavond tegen Slavia Praag in de Europa League speelt. Commentator Bert Sterckx nam mee het vliegtuig naar Tsjechië en schetst de crisissfeer.

  "Heeft Pozuelo de voorbije dagen wel aan voetballen gedacht?"

  Of Alejandro Pozuelo vanavond zal spelen? Coach Philippe Clement wilde de training van woensdagavond nog afwachten, maar hij heeft deze week natuurlijk meerdere trainingen gezien.

   

  Ik heb me laten vertellen dat Pozuelo er niet altijd met het grote enthousiasme rondliep zoals dat voor een professional eigenlijk hoort. Het is afwachten of hij aan de aftrap komt, ook op mentaal vlak.

   

  Is hij er klaar voor? Heeft hij de voorbije dagen veel aan voetballen gedacht als zijn hoofd toch vooral al in Canada zat?

   

  Hij zat op de luchthaven met zijn gezicht tot ongeveer onder zijn knie ergens in een hoekje naar muziek te luisteren. Misschien had hij wat ochtendhumeur of was hij boos omdat de vlucht vertraagd was, maar het had uiteraard allemaal met deze zaak te maken.

   

  Vanavond volgt een belangrijke match, maar in hoeverre zit hij nog met zijn hoofd bij Genk? Wil hij alles geven? Wil hij nog het risico nemen om geblesseerd te geraken? Dat zijn allemaal vragen die alleen Pozuelo kan beantwoorden, maar we mochten helaas niet met hem praten. Maar hoezeer kan hij zich nog opladen voor een club die hij blijkbaar liefst zo snel mogelijk wil verlaten?

  "Anderen kunnen dit ook doen in de toekomst"

  De ploegmaats zien natuurlijk ook het gedrag van hun aanvoerder. Hij heeft een voorbeeldfunctie en is de leider waar sommigen naar opkijken. Hij is de motor. Het draait beter als hij er bij is. De anderen weten ook wel dat het sportief minder zou kunnen lopen als hij er niet meer bij zou zijn.

   

  Anderzijds, als hij dit kan doen, dan kunnen anderen dit ook doen in de toekomst. Dit schept een precedent. En als hij blijft, onder welke voorwaarden is dat dan? Dezelfde of betere voorwaarden? Ook daar zullen anderen weleens over nadenken. Over die elementen moet Genk ook nadenken.

  "Misschien komt er wel een tweet met hartjes"

  Voorzitter Peter Croonen acht de kans redelijk groot dat Pozuelo misschien toch nog van idee verandert, dat hij wil blijven. De deur staat op een kier, meer dan op een kier zelfs. 

   

  Genk maakt zich sterk dat er een akkoord is dat Pozuelo het seizoen hier zal uitdoen, dat het juridisch afdwingbaar is. Pozuelo zegt dat hij onder druk werd gezet, maar wat betekent die term? Het is heel moeilijk om zoiets zwart op wit te bewijzen. 

   

  Voorzitter Croonen zei: als hij blijft, dan zullen we hem in de armen sluiten. Het is vandaag Valentijn. Misschien komt er van de club wel een tweet met hartjes tussen Genk en Pozuelo.

   

  Hoe dan ook, tot nu toe was het een behoorlijk rimpelloos seizoen voor Genk, op de bekeruitschakeling en enkele onverwachte nederlagen na. Alles leek in de juiste flow te zitten. Maar nu komt er toch een smet op.

  Bert Sterckx