• home
 • video
 • pas verschenen

  Buitenspel van Cardona? "De VAR beschikt nog niet over de buitenspellijn"

  De dubieuze fase in Cercle Brugge-Club Brugge.

  Het was een van de discussiepunten van het afgelopen voetbalweekend op de Belgische velden: de 2-2 van Irvin Cardona tegen Club Brugge. Stond de Cercle-spits buitenspel of niet? "Onmogelijk te zien", reageert scheidsrechtersbaas Johan Verbist.

  Zoals elke week bespreekt scheidsrechtersbaas Johan Verbist enkele VAR-fases van het afgelopen weekend. Over de 2-2 van Cercle Brugge tegen Club Brugge is dit het oordeel.

   

  "Na balverlies op het middenveld zet Cercle Brugge een tegenaanval in. Na een voorzet vanop links komt Irvin Cardona, al dan niet in buitenspel, in balbezit. Hij gaat alleen op doelman Ethan Horvath af en scoort. Gezien de posities van Brandon Mechele, Irvin Cardona en Stefano Denswil en het feit dat de VAR nog niet beschikt over de buitenspellijn, is het onmogelijk te zien of de Cercle-aanvaller buitenspel staat", luidt de argumentatie van Verbist. 

   

  De Pro League heeft al langer een akkoord met een firma die de productie van de buitenspellijn op zich zal nemen. De VAR zal echter pas vanaf de play-offs een beroep kunnen doen op die hulplijn. 

  Buitenspel of niet? Stevige discussie in Extra Time