• home
 • video
 • pas verschenen

  Baetens: "Club als Maaseik moet voor die kwartfinale in CL gaan"

  Viert Maaseik ook thuis tegen Berlijn?

  Volleybalclub Maaseik werd in de Champions League ingedeeld in een pittige poule, maar doet met nog 2 (thuis)matchen voor de boeg volop mee voor de volgende ronde. Eerste opdracht: woensdag winnen van Berlijn. "Thuis kunnen we altijd iets meer, we gaan er vol voor", zegt speler Seppe Baetens.

  Maaseik begon zijn campagne in Berlijn, maar eind november waren de Duitsers met 3-1 te sterk. “Misschien waren we toen een beetje onder de indruk van hen”, blikt Baetens terug. “We waren heel goed gestart, maar gaven de eerste set toch nog uit handen en dat heeft ons misschien doen wankelen.”

  Nu liggen de kaarten helemaal anders. Berlijn is al uitgeschakeld, Maaseik doet na knappe en dubbele winst tegen de Poolse topper Belchatow nog mee voor een plaats in de kwartfinales. “Zij zijn al uitgeschakeld, maar daardoor gaan ze misschien vrijer en dus beter spelen. Maar wij moeten gewoon naar ons eigen spel kijken. En we spelen in eigen zaal, dus moeten we heel agressief starten.”

  "Thuis kunnen we iets meer"

  Baetens hoopt daarbij natuurlijk op de steun van het thuispubliek. “Dat speelt bij ons zeker een rol, kijk bijvoorbeeld maar naar onze bekermatch tegen Roeselare. In eigen zaal kunnen we net iets meer.” En de slotmatch speelt Maaseik opnieuw thuis, tegen een andere Poolse topper, Gdansk.

   

  Over die match wil Baetens het nog niet hebben, maar de honger naar een ticket voor de volgende ronde is duidelijk groot. “Een kwartfinale mooi meegenomen? Een club als Maaseik moet meer ambiëren, we moeten er gewoon vol voor gaan!”

  Seppe Baetens.