• home
 • video
 • pas verschenen

  Pozuelo wil naar Toronto: "Genk moet bod aanvaarden of ik trek naar rechter"

  " "

  Alejandro Pozuelo ontkent dat hij een contract tekende dat hij tot juni zou blijven.

  Genk-draaischijf Alejandro Pozuelo heeft voor het eerst zelf gesproken over zijn situatie: "Ik wil een transfer naar de club die de contractueel bepaalde som voor mij wil betalen." Het gaat om MLS-club Toronto. Dat hij vorige maand iets getekend zou hebben dat hij tot juni bij Genk blijft ontkent de Spanjaard.

  Over het mogelijke vertrek bij Pozuelo is de voorbije dagen al heel wat gezegd en geschreven. De bal ging aan het rollen, toen hij vrijdag na de gewonnen topper tegen Standard afscheid leek te nemen van coach en publiek.

   

  Gisteren berichtte Genk dat het niet wil meewerken aan een transfer. Volgens de competitieleider "bereikte het in januari een rechtsgeldige overeenkomst met Alejandro Pozuelo dat hij zou blijven tot 14 juni 2019".

   

  Dat laatste ontkent Pozuelo in een uitgebreid statement, verspreid aan verschillende redacties. "Na de publieke verklaringen van Genk over mijn huidige contractuele situatie voel ik me genoodzaakt om dit publieke statement te maken om mijn reputatie, eer en publieke imago te vrijwaren. Ik wil dat de supporters van Genk weten hoe de vork echt in de steel zit."

  "Mijn intentie om te blijven kwam er onder druk van de club"

  Liefst 9 bemerkingen maakte Pozuelo in het statement. "Ten eerste is het absoluut onwaar dat ik met Genk in januari een akkoord heb bereikt waarin ik zou zweren om tot 14 juni bij de club te blijven. Integendeel: ik heb helemaal niks getekend."

   

  "Ik moedig Genk aan om dergelijk getekend contract of overeenkomst tussen mij en de club publiek te maken. Maar ik ben er zeker van dat dat niet zal gebeuren, omdat het niet bestaat."

   

  "Toch klopt het dat ik vorige maand mijn intentie uitsprak om tot juni bij Genk te blijven, maar dat gebeurde onder druk van de club. We waren immers nog aan het discussiëren over het genoemde akkoord dat ik uiteindelijk toch niet tekende."

   

  Pozuelo stelt het klaar: "Het enige en laatste document dat ik en Genk tekenden is het arbeidscontract van 1 augustus 2017, waarbij Genk een transfer naar een derde club zou aanvaarden onder de exclusieve voorwaarde dat Genk 8 miljoen euro netto zou krijgen."

   

  "Recentelijk kreeg Genk heel wat aanbiedingen die aan die voorwaarde voldeden, maar ik weigerde ze met de wensen van Genk in het achterhoofd. Maar onlangs kreeg Genk een bod dat voldeed aan de voorwaarde in mijn arbeidscontract én - om eerlijk te zijn - dat ook aan mijn verwachtingen voldoet."

   

  "Om die reden - en op basis van wat overeengekomen was in ons huidige arbeidscontract - heb ik Genk laten weten dat ik wil getransfereerd worden naar deze derde club. Ik heb de club dan ook gevraagd om de voorwaarden van mijn arbeidscontract na te komen."

  Het is absoluut onwaar dat ik met Genk in januari een akkoord heb bereikt waarin ik zou zweren om tot 14 juni bij de club te blijven.

  Alejandro Pozuelo

  "Indien nodig zal ik alle nodige juridische acties ondernemen"

  Pozuelo richt zich ook tot de fans, "die ik enorm respecteer": "Ik ben ervan overtuigd dat de supporters kunnen bevestigen dat mijn prestaties altijd uitstekend waren. En dat ik mij professioneel steeds volledig heb gegeven voor Genk. Daarom vind ik de houding van de club niet fair en billijk, omdat overeengekomen was dat Genk een transfer zou aanvaarden als dat bod zou komen."

   

  Daarop verhardt de taal in de brief, die de Spanjaard samen met zijn management schreef: "Ik ben dus van mening dat Genk ons arbeidscontract schendt, omdat het een transfer weigert op voorspraak van een verondersteld akkoord, dat ik nooit tekende. Ik wil benadrukken dat de huidige situatie ernstig weegt op mijn fysieke en mentale integriteit."

   

  "Om te vermijden dat Genk nog meer kwaad doet aan mijn mentale staat, mijn professionele reputatie en mijn publieke imago door onjuiste statements te maken uit ik mijn vastberadenheid om het huidige contract te laten naleven."

   

  "Als Genk het arbeidscontract blijft schenden, zal ik geen andere keuze hebben dan alle nodige juridische acties te ondernemen om mijn wettelijke rechten te vrijwaren."

   

  Hij besluit met een emotionele noot: "Ik vind het heel jammer en ontgoochelend dat ik door Genk tot deze delicate en ongewenste situatie gedwongen word, na alle beslissende bijdragen die ik heb geleverd ten gunste van de club voor meer dan 3,5 seizoen."

   

  "Tot de laatste dag dat ik Genk zal vertegenwoordigen, zal ik mijn uiterste best doen, zoals ik altijd gedaan heb en zoals de Genk-fans verdienen."

  Ik vind de houding van de club niet fair en billijk, omdat contractueel overeengekomen is dat Genk een transfer zou aanvaarden als dat bod zou komen.

  Alejandro Pozuelo