• home
 • video
 • pas verschenen

  18-jarige Japanse zwemhoop Rikako Ikee krijgt slecht nieuws: leukemie

  Rikako Ikee was met 8 medailles (6x goud) een slokop op de Aziatische Spelen.

  De Japanse zwemwereld is getroffen door het nieuws dat Rikako Ikee, het 18-jarige zwemtalent, een vorm van leukemie heeft. Ikee was de grote Japanse zwemhoop voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

  Rikako Ikee was de grote slokop op de Aziatische Spelen van 2018. Ze won 6 gouden medailles en 2 zilveren in de vrije slag, de vlinderslag en op de estafette. Ikee eindigde als 16-jarige als zesde op de 100 meter vlinderslag van de Spelen in Rio in 2016.

   

  "Ik voelde me ziek op trainingskamp in Australië", doet Ikee haar verhaal op Twitter. "Ik heb me laten testen in het ziekenhuis en de diagnose was leukemie. Het is een verwarrende situatie. Ik kan het nog niet geloven, maar met de juiste behandeling kan ik genezen."

   

  De jonge Japanse laat de moed niet zakken. "Ik las nu een rustpauze in om mij te concentreren op mijn behandeling. Ik wil zo snel mogelijk een nog sterkere Rikako Ikee aan de wereld tonen."

   

  Ikee moest op de Olympische Spelen in haar eigen Tokio een ster worden, maar 528 dagen voor de openingsceremonie hangt haar deelname aan een zijden draadje. "Maar haar kansen om mee te doen in Tokio zijn niet onbestaande", zegt haar coach Jiro Miki.

  Rikako Ikee is een specialiste op de vlinderslag en vrije slag.