• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Zeges verhogen het zelfvertrouwen binnen het team"

  Gijs Van Hoecke en Greg Van Avermaet vieren na de zege van Van Avermaet in Valencia.

  Greg Van Avermaet is met zijn "nieuwe" ploeg CCC goed begonnen aan 2019. Die lijn wil de olympische kampioen doortrekken in de Ronde van Oman.

  In de Ronde van Valencia veegde Van Avermaet al de 0 achter zijn naam weg. Leuk om met CCC zo aan het seizoen te beginnen. "Voor een nieuw team zoals CCC zijn zeges belangrijk omdat je zo het zelfvertrouwen binnen de ploeg verhoogt."

   

  "Daarom was de ritzege van Patrick Bevin in de Tour Down Under zo belangrijk. Hopelijk geven die successen het team de motivatie om ook in de komende races te presteren. Goeie resultaten in het begin van het jaar geven moed aan het hele team."

  "In Ronde van Oman kan ik racen én trainen"

  De volgende wedstrijd op de agenda van Van Avermaet is de Ronde van Oman, die zaterdag van start gaat. “Dat is een goeie voorbereiding voor een renner zoals ik. Er is nu ook wat meer tijd tussen Oman en de Omloop. Zo kan ik beter wennen aan het koudere weer in België. "

   

  "Enkele ritten zijn op het lijf geschreven van punchers. Ik kan resultaten neerzetten in de ritten die mij liggen. En na elke etappe kun je met de fiets naar het hotel rijden om wat extra kilometers te trainen. Ik kan er dus racen én trainen." Van Avermaet stond de afgelopen 9 jaar 8 keer aan de start in Oman.

   

  Hij heeft wel een haat-liefde-verhouding met de rit naar de beruchte Green Mountain. "Heel wat klassieke renners gebruiken de Green Mountain als een test om te kijken hoe het met de conditie is. In het verleden moest ik werken voor onze klassementsman en nadat ik mijn werk had gedaan, nam ik enkele minuten om te recupereren. En daarna ging ik weer voluit als test om te zien hoe diep ik kon gaan."