• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin in Rotterdam: "Veel kandidaat-coaches, maar nog niet de goeie"

  " "

  David Goffin geeft toe dat het alleen niet zo simpel is: "Je twijfelt meer."

  David Goffin zit in de hoek waar de klappen vallen. Na een ontgoochelende Australian Open stopte de samenwerking met zijn coach Thierry Van Cleemput. Rotterdam bracht geen beterschap, Sporza sprak er met de beste Belgische tennisser.

  Bekijk het interview met Goffin:

  "Het verschil met Monfils was miniem"

  David Goffin zat niet te veel in met zijn verlies tegen Gaël Monfils in de eerste ronde. "Deze week was al veel beter dan vorige week in Montpellier, maar dit toernooi is sterk bezet. Mijn matchen tegen Gaël in het verleden waren ook steeds stevige duels. Hij heeft nog maar eens bewezen dat hij een goeie speler is", vertelt Goffin bij Sporza.

   

  "Het verschil was evenwel miniem. Mijn niveau was er, het ontbrak me alleen nog wat aan matchritme en vertrouwen om het dubbeltje naar mijn kant te laten vallen."

   

  Voor Rotterdam heeft Goffin trouwens teruggegrepen naar zijn oude racket. "Ik speel er al 10 jaar mee. Maar om mijn elleboog te ontlasten na mijn blessure koos ik voor een minder hard exemplaar, dat wat soepeler was. Met mijn elleboog gaat het evenwel weer goed en het voelt veel beter om met mijn vertrouwde racket te spelen."

  Het ontbreekt me alleen nog wat aan matchritme en vertrouwen.

  David Goffin

  "Omdat ik het helemaal alleen moet doen, twijfel je meer"

  David Goffin heeft nog al hoogtes en laagtes gekend in zijn carrière, maar de nummer 21 van de wereld maakt nu toch precaire weken door. Na een matige Australian Open brak hij met zijn coach Thierry Van Cleemput.

   

  Goffin: "Alles kwam samen. Er was in het najaar die maandenlange blessure (aan zijn elleboog, red). Daarna moest ik weer opbouwen en dan was daar de scheiding met Thierry. Dat gebeurde snel na elkaar."

   

  "Ik wou eerst bekijken of ik fysiek in orde was en ging daarna op zoek naar mijn spelniveau. Maar ik moet het helemaal alleen doen, hier en in Montpellier. Dat is niet makkelijk. Daardoor stel je jezelf meer vragen en twijfel je ook meer."

   

  "Ik denk dat ik nog wat wedstrijden nodig heb en misschien nog wat fysiotherapie. Dan spreken we er hopelijk over enkele weken niet meer over."

  Goffin verliest van Monfils in Rotterdam:

  "Zoek coach met top 10-ervaring, maar is niet zo makkelijk te vinden"

  Wat voor coach zoekt Goffin? "Ik ben 28, ik zit in die fase van mijn carrière dat de komende 5 à 6 jaar belangrijk zijn. Ik kan nog mooie zaken bereiken. Het is het moment om in mijn carrière te investeren", vindt de nummer 21 van de wereld.

   

  "Ik zoek een coach die ervaring heeft met de top 10, als speler of als coach. Iemand die een goeie visie heeft op mijn spel, die waarden heeft die goed bij me passen. Zo iemand is niet makkelijk te vinden. Er zijn er niet veel en heel veel van die coaches zijn al bezet."

   

  "Ik verkies dus wat te wachten in plaats van meteen een coach te pakken, die misschien niet de goeie blijkt te zijn."

   

  Goffin plakt geen deadline op zijn keuze: "Als morgen de juiste persoon zich aandient, zal het morgen zijn. Maar het kan gerust nog wat langer duren."

   

  "Ik heb wel al veel kandidaturen gehad. Daar zit van alles tussen. Ik noem geen namen, maar de goeie dus nog niet."

  Ik verkies wat te wachten in plaats van meteen een coach te pakken, die misschien niet de goeie blijkt te zijn.

  David Goffin

  "Weer plezier vinden in het gevecht op het terrein"

  Hoe gaat David Goffin de komende weken in? "Ik wil beetje bij beetje mijn vertrouwen terugwinen en weer plezier vinden in het gevecht op het terrein, zoals vandaag tegen Gaël. Vorige week was dat het geval nog niet", antwoordt hij.

   

  "Vorige week alleen naar een toernooi trekken na de Australian Open was niet evident. Deze week was dat al veel beter. Ik speelde een goeie match, ik kwam niet veel tekort. Zo moet ik voortdoen. Hopelijk volgt dan in Marseille volgende week een match meer."

   

  Met zijn ranking is hij niet bezig. In 2018 speelde hij de halve finale in Montpellier en Rotterdam, nu lag hij er twee keer meteen uit. Dat zal hem naar 23 brengen. "Maar dat vind ik geen probleem. Zo komen dit jaar nog periodes waarin ik niets te verdedigen heb. Zo gaat dat in het tennis. Het is al jaren mijn job, ik ben het gewoon."

  " "

  Vorige week in Montpellier was er geen sprake van een gevecht.